Kontakt
Illustration av en grupp människor som diskuterar runt ett bord.

Redovisningsnätverket i Bollnäs-Ovanåker

Gratis professionell rådgivning för dig som gått vår Starta eget-kurs och ännu inte startat ett företag.

Ett nytt nätverk för att stötta nya entreprenörer har sett dagens ljus. Det är Bollnäs och Ovanåkers kommuner som fört sammans bygdens redovisningsbyråer till ett redovisningsnätverk.

Det var under hösten 2022 som redovisningsnätverket skapades med ett tiotal redovisningsbyråer i Bollnäs och Ovanåker. Redovisningsnätverket är till för att stötta nya entreprenörer som har gått vår Starta eget-utbildning och som vill ha professionell rådgivning innan de startar eget företag.

Bakgrunden är att Bollnäs och Ovanåkers kommuner sedan flera år tillbaka erbjuder Starta eget-kurser tillsammans med Region Gävleborg. Kurserna är gratis och varje deltagare erbjuds rådgivning av både kursledaren och till viss mån av kommunernas näringslivsutvecklare.

Men för att ta nästa steg till att starta eget företag kan nyckeln vara professionell rådgivning. Därför har nu redovisningsnätverkets skapats.

Alla personer som genomgått vår Starta eget-utbildning och är redo för professionell rådgivning kommer att erbjudas 1-2 timmars gratis rådgivning genom redovisningsnätverket. Det är näringslivskontoret i respektive kommun som avgör om entreprenören har rätt till gratis professionell rådgivning.

Redovisningsbyråerna anlitas enligt en lottad turordningslista och varje redovisningsbyrå har rätt att säga nej. Då ges möjligheten vidare till nästa redovisningsbyrå på listan.

Fler redovisningsbyråer välkomnas

Det är fritt fram för alla redovisningsbyråer i Ovanåker och Bollnäs kommuner att vara med i redovisningsnätverket. Redovisningsnätverket kommer ha möten två gånger per år och administreras av kommunernas näringslivskontor.

Vi erbjuder gratis Starta eget-utbildning i våra kommuner tillsammans med Region Gävleborg. Kurserna arrangeras av Folkuniversitetet och ges på olika språk, bland annat lätt svenska, engelska, lätt engelska och med rysk tolk. Några utbildningar är platsbundna och andra är helt digitala. Vissa ges på dagtid och andra på kvällstid.

Redovisningsnätverket i korthet:

Personer som gått vår Starta eget-utbildning ges möjlighet till gratis företagsrådgivning genom redovisningsnätverket.

Det är kommunens näringslivsutvecklare som avgör om personen är redo för nästa steg och gratis professionell rådgivning.

Kommunerna har en gemensam turordningslista på redovisningsbyråer.

Vill någon ny redovisningsbyrå - som är etablerad i Bollnäs eller Ovanåkers kommuner - tillkomma är den välkommen. Den kommer då sist på turordningslistan.

Varje rådgivningstillfälle är 1-2 timmar och bekostas av redovisningsbyrån.

 

Kontakt

Näringslivsutvecklare

Fredrik Persson
Tfn 0271-570 33
Fredrik.Persson@ovanaker.se

Senast uppdaterad