FÖRETAGSBESÖK – SVENSKA FÖNSTER

För de som bor i Ovanåkers kommun är Svenska Fönster en välkänd aktör och arbetsgivare.
Sedan tidigt 1900-tal har man försett svenska hushåll med fönster vilket gör både varumärket och arbetsplatsen väl känd även utanför kommunen, och landet.

Idag finns Svenska Fönsters produkter hos flera hundra bygghandlare i hela Sverige och några av de största kunderna finns inom byggfackhandel, hustillverkare och större byggföretag.

På Svenska Fönster arbetar idag ungefär 600 personer och de flesta jobbar i den direkta produktionen, men det finns även massor av andra roller

och arbetsuppgifter inom företaget. It-tekniker, kvalitetstekniker och mekaniker är några av de ungefär 45 olika roller som finns innanför väggarna.

Just variationen och utvecklingsmöjligheterna gör att många medarbetare blir kvar på företaget väldigt länge, ibland hela livet.

Mer om företagets historia kan ni läsa här:
https://svenskafonster.se/om-svenska-fonster/historia Länk till annan webbplats.

Svenska Fönster sponsrar flera olika föreningar och organisationer som bedriver en lokalt förankrad verksamhet i Hälsingland och beskriver det själva så här:
”Sponsringen av bandyn är den del av vårt sociala arbete som syns mest – men fokus ligger faktiskt på barn, ungdomar, kommunens föreningsliv och på

att gynna en meningsfull och hälsosam framtid.”

I sommar är man dessutom officiell leverantör till Sveriges olympiska kommitté.

Via ägarna VKR har man en medarbetarfond ur vilken anställda kan söka pengar till flera olika ändamål. Allmännyttiga ändamål i företagets närområde, anställdas barns utbildningar eller händelser med allvarliga konsekvenser är några av de saker man kan söka stöd för.

Frisbeeföreningens bana i Edsbyn och cykelparken i Alfta är exempel på ändamål som fått stöd från medarbetarfonden.

Ett stort tack för att vi fick hälsa på!

Medverkande från Ovanåkers kommun var:

Yoomi Renström – Kommunstyrelsens ordförande

Hans Jonsson – Kommunalråd

Stefan Jonsson – Arbetsmarknads- och Näringslivschef

Fredrik Persson – Näringslivsutvecklare

Senast uppdaterad