FÖRETAGSBESÖK – EDSBYNS BILVÅRDSCENTER

En solig onsdagsmorgon i maj besökte vi Edsbyns Bilvårdscenter, kommunens äldsta bilverkstad, som ägs av Bengt Larshans sedan nästan 40 år.
Företaget utför fackmannamässig service och reparation av alla bilmärken enligt MRF:s riktlinjer. Man har i nuläget sex fordonsutbildade tekniker med ett inpräglat kvalitetstänk och ett tidseffektivt arbetssätt.

1982 började Bengt Larshans arbeta på Edsbyns Bilvårdscenter, ett företag som till en början var en biltvätt (därav namnet).
1985 köpte Bengt företaget av dåvarande ägaren Per-Åke Eriksson, avgörande för affären var att Bengt fick möjlighet att flytta verksamheten till andra lokaler. Där och då blev företaget en renodlad bilverkstad och Bengt anställde snart sin bror Ingvar Larshans.
1989 flyttades verksamheten till helt nybyggda verkstadslokaler på nuvarande plats.

Edsbyns Bilvårdscenter har ständigt växt och i nuläget är man sju anställda. Inom en ganska snart framtid räknar Bengt med att sälja företaget, men han vill inte riktigt släppa taget:

”Det blir min svärson Ola tillsammans med Jimmy som tar över, men jag har som krav att jag får vara här och springa ändå” berättar Bengt.

Från vänster: Nuvarande ägaren Bengt Larshans tillsammans med de kommande ägarna Jimmy Adolfsson och svärsonen Ola Hansson.

Från vänster: Nuvarande ägaren Bengt Larshans tillsammans med de kommande ägarna Jimmy Adolfsson och svärsonen Ola Hansson.

 

Miljö och hållbarhet har sedan länge funnits med i företagets tänk och Bengt var tidigt ute med bland annat sopsortering och återvinning.

På taket sitter givetvis solceller och man har ett starkt engagemang för barn och unga i bygden.
I april fick man veta att man kom på tredjeplats (av ca 70) i Länsförsäkringars hållbarhetstävling och där nämns bland annat solceller och det sociala engagemanget.

Under besöket återkommer Ola ofta till arbetet kring ständiga förbättringar. Något som faller sig naturligt då man länge arbetat med Toyota men även för att lokala företag (Svenska Fönster) efterfrågar just detta.

Man har låg personalomsättning och via ett samarbete med Torsbergsgymnasiet har man över tid tagit in praktikanter, nästan alla anställda i nuläget har gått vägen vi praktik och vidare till anställning.

Vi tackar så mycket för att vi fick hälsa på och önskar en trevlig helg.

Yoomi Renström – Kommunstyrelsens ordförande
Hans Jonsson - Kommunalråd
Patrik Bossen – Barn- och utbildningsnämnden
Kent Jonsson - Jobbguide
Mattias Bergström - Kommunchef
Fredrik Persson - Näringslivsutvecklare

Senast uppdaterad