Kontakt

Runemoskolan

Runemoskolan

Skolskjuts hem torsdag 21/12 från Runemo kl. 11.50 (specialbussen mot Annefors kl. 12.15)

Runemoskolan ligger i en by med stark lokalt engagemang från föreningslivet och det expansiva företaget Nefab. Runemo ligger vid älven Voxnan, ca 5 km från Alfta. Till Runemoskolan finns goda bussförbindelser från Edsbyn och Bollnäs.

De verksamheter som bedrivs på Runemoskolan är grundskolan F-6, fritidshem och Kullens förskola 1-5 år.

Skolan F-6 har 84 elever och tio personal som arbetar där. På fritids är det ca 50 barn inskrivna. Förskolan Kullen 1-5 år har 22 barn inskrivna.

På Runemoskolan arbetar all personal aktivt för att skapa självständiga och ansvarstagande individer med lusten att lära i en trygg och lärorik miljö. Vi har som mål att alla elever ska få samma möjlighet att nå de uppsatta kunskapskraven i kursplanen.

Vi arbetar ständigt med värdegrunden för att skapa trygghet, vi gör det genom att skapa trivselregler, ta tag i mobbning/kränkning på en gång, genom att visa respekt och hänsyn för varandra, genom kontinuerliga faddergruppsaktiviteter som skapar gemenskap och samhörighet mellan liten och stor som leder till ansvarstagande och trygghet.

Skolan har en fantastisk utomhusmiljö som erbjuder en vacker och spännande natur att upptäcka och utforska i. Förutom en otrolig natur så finns även en lekplats med sandlåda, lekstuga, bollplank, kingrutor, basketkorgar, frisbeegolf, fotbollsplan, pulkabacke, tillgång till ishockeyplan och skidspår på vintern. Inomhus har skolan en egen idrottshall med klättervägg.

Kontakt

Rektor

Kristin Friberg
E-post kristin.friberg@utb.ovanaker.se
Tfn 0271-574 28

Postadress

Ovanåkers kommun
Runemoskolan
828 80 Edsbyn

Besöksadress

Runemovägen 128
822 92 Alfta

Senast uppdaterad