Kontakt

"Jag försöker synliggöra vinklar och perspektiv som andra inte ser."

Text & Foto: Adnan Ziad.

– Jag heter Adnan Ziad är 20 år gammal och går på Voxnadalens gymnasium. Fotografering är mitt största intresse. Att fotografera och redigera bilder är därför någonting som jag ägnar en stor del av min fritid till.

Jag köpte min första kamera för ca 6 år sedan när jag kom till Sverige från Syrien, det var då jag började lära mig fotografera och mitt intresse väcktes.

Jag tycker särskilt mycket om att fotografera naturen. Naturen i Ovanåkers kommun är jättevacker och ger mig mycket inspiration och motivation till att komma ut och fotografera. Förutom naturfoto så tycker jag också om att träffa nya människor och porträttera dem med min kamera. Jag försöker att hela tiden utvecklas i mitt fotograferande och med mina bilder synliggöra vinklar och perspektiv som andra inte ser.

Jag låter mig också inspireras och lära mig av andra fotografer. En stor inspirationskälla är Instagram där jag följer många olika fotografer från hela världen och genom det blir motiverad till att utvecklas i mitt eget fotograferande. Min största förebild när det gäller fotografering är den kanadensiska fotografen Peter McKinnon.

Instagram: anphoto0
Webb: adnanphoto.co

Senast uppdaterad