Kontakt
Morotskaka.

Foto: Christian Olars.

Morotskaka med kaffesump

Kakan

  • 2 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl neutral olja
  • 3 dl finrivna morötter
  • 2-3 msk kaffesump
  1. Vispa ägg och socker pösigt.
  2. Blanda mjölet med bikarbonat, bakpulver, kanel och vaniljsocker.
  3. Rör ner i smeten.
  4. Tillsätt olja, morötter och kaffesump.
  5. Häll smeten i en smord och bröad form.
  6. Grädda i 35-40 minuter i 170 grader.

Glasyren

  • 50 g mjukt smör
  • 50 g färskost
  • 2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  1. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker.
  2. Tillsätt färskosten och vispa ihop.
  3. Bred glasyren på den avsvalnade kakan.

Senast uppdaterad

Länken du klickade på är inte tillåten på den här enheten.