Kontakt
Morotskaka.

Foto: Christian Olars.

Morotskaka med kaffesump

Kakan

  • 2 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl neutral olja
  • 3 dl finrivna morötter
  • 2-3 msk kaffesump
  1. Vispa ägg och socker pösigt.
  2. Blanda mjölet med bikarbonat, bakpulver, kanel och vaniljsocker.
  3. Rör ner i smeten.
  4. Tillsätt olja, morötter och kaffesump.
  5. Häll smeten i en smord och bröad form.
  6. Grädda i 35-40 minuter i 170 grader.

Glasyren

  • 50 g mjukt smör
  • 50 g färskost
  • 2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  1. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker.
  2. Tillsätt färskosten och vispa ihop.
  3. Bred glasyren på den avsvalnade kakan.

Senast uppdaterad