Kontakt

"Vi Edsbybor är oftast snygga i håret när vi catwalkar på ICA..."

Text och foto: Axel Waltersson

– Jag heter Axel Waltersson, är 18 år och jobbar som frisör på OktoberNr9 i Edsbyn. Bilden togs för ungefär två år sedan till mitt dåvarande UF-företag. Jag blev inspirerad av frisyren på en bild tagen av Ellen von Unwerth på Naomi Campbell och återskapade den. Bilden är fotad i Edsbyn och modell är Nathalie Karsbo.

– Mitt intresse för frisörslinjen grundade sig mycket i att jag ville göra något kreativt. När jag följde med en kompis och hälsade på skolan så tyckte jag att det verkade roligt, så jag tog beslutet! Efter att jag börjat jobba som frisör och praktiserat på salonger så lockas och drivs jag fortfarande av att få vara kreativ i jobbet, men också av kundmöten och utbytet med de som sitter i min stol.

– Att jobba med stylingar och fotograferingar är lite av en dröm. Jag dras mycket till den delen av yrket. Att hänga med nån artist på turné och fixa hår hade ju inte heller varit så dumt. Jag sneglar mycket åt storstan och alla olika jobbmöjligheter som finns där men efter att ha bott borta några år så har jag börjat uppskatta Edsbyn mer, det blir väl nån vända bortåt igen men man kommer nog alltid komma tillbaka hem känns det som!

Axels stylingtips

Jag tycker vi edsbybor oftast är snygga i håret när vi catwalkar på Ica men jag hade gärna sett att fler vågar testa nåt nytt.

Om jag ska ge nåt generellt stylingtips är det att investera i bra schampon & balsam så kommer allt lösa sig! Glöm inte värmeskydd om ni använder värmeverktyg.

Senast uppdaterad