Kontakt

"Aha, jag är en Diva Maker!"

Text: Lava Bastan. Foto: Lava Bastan & Emil Gustafson.

Hej, Louise. Berätta för oss, hur började din företagarresa?

– Min resa började faktiskt redan 2006 när jag fick diagnosen SLE (Systemisk Lupus Erythematosus) som gjorde att jag tappade hår och fick kala fläckar på huvudet. Jag gick då till några skönhetsbutiker för att se vilka alternativ som fanns inom hår. Några av dem hade fina peruker och hårförlängningar, men problemet var att kvaliteten var rätt dålig. Då tog jag saken i egna händer och började leta för att hitta snygga och högkvalitativa peruker. Jag hittade till slut en fabrik, gjorde en beställning, började bära det och när alla frågade mig om mitt hår, så insåg jag att det fanns en stor efterfrågan på den här typen av produkt så jag blev återförsäljare av märket. Jag öppnade samtidigt en salong där jag lärde andra kvinnor hur man gör hårförlängningar. Det var så det började och verksamheten växte därifrån. Jag har en passion för hår, för skönhet och att få andra kvinnor att se bra ut. Jag älskar att se vackra och självsäkra kvinnor på stan för när en kvinna ser bra ut, känner hon sig också bra.

Jag tog saken i egna händer och började leta för att hitta snygga & högkvalitativa peruker

Louise Brooks framför en svart ladugårdsdörr.

Louise Brooks vill se Diva Maker bli ett globalt företag som erbjuder det bästa håret någonsin. Foto: Emil Gustafson.

Hur kom du på namnet Diva Maker?

– Jag hade ett företag som hette ”Women of Colour” och många påpekade att namnet antydde att företaget endast var riktat mot kvinnor med etnisk bakgrund. En gång när jag gav en kund en spegel och visade resultatet av en hårförlängning sa jag till kunden, ”Åh, min lilla diva”. Då kom jag på ”Aha, jag är en Diva Maker”!

Vad har du för planer för framtiden?

– Jag vill se Diva Maker bli ett globalt företag som erbjuder det bästa håret någonsin med priser som är jämförbara med kvaliteten. Jag vill också se oss som ett hållbart och ett omtänksamt företag som bryr sig om människorna på denna planet. Jag och mina partners planerar för hur vi kan bidra på bästa sätt. Vi ska göra något för människor som lider av Alopecia (håravfall) och cancer. För närvarande exporterar vi mest till USA, men planen är att bli större i Europa och Mellanöstern.

Och livet i Edsbyn?

– Louise tittar ut och säger ”det här är min utopi”. Det är så lugnt. Vad jag älskar med Ovanåker är att du träffar alla slags människor här. Jag har vänner från Colombia, Venezuela, Jemen, Sverige, Irak, Syrien, Ghana, Mongoliet, Elfenbenskusten – det är en riktigt trevlig blandning och alla kommer överens. Det är därför jag älskar att bo här.

Senast uppdaterad