
Utskrift från www.ovanaker.se
2025-04-30

Foto: Christian Olars.
Morotskaka med kaffesump
Kakan
- 2 ägg
- 1,5 dl socker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bikarbonat
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk kanel
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 dl neutral olja
- 3 dl finrivna morötter
- 2-3 msk kaffesump
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Blanda mjölet med bikarbonat, bakpulver, kanel och vaniljsocker.
- Rör ner i smeten.
- Tillsätt olja, morötter och kaffesump.
- Häll smeten i en smord och bröad form.
- Grädda i 35-40 minuter i 170 grader.
Glasyren
- 50 g mjukt smör
- 50 g färskost
- 2 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- Vispa smör, florsocker och vaniljsocker.
- Tillsätt färskosten och vispa ihop.
- Bred glasyren på den avsvalnade kakan.