Kontakt

Åk 3

Veckobrev v. 51 och 2

 

Då är det alldeles snart dags för jullov, bara en vecka kvar av den här terminen! Jag har haft alla utvecklingssamtal och en sak som kommit fram är att alla elever upplever att det är lugnare och mindre bråk på rasterna. Flera upplever också större arbetsro på lektionerna, så beröm gärna era barn hemma och uppmuntra dem att fortsätta att tänka på detta även under nästa termin.

Under den här veckan har vi pratat en hel del om Alfred Nobel. Vi har läst en text, sett en film om Alfreds liv och sedan har eleverna skrivit en egen faktatext om honom. Jag tror att många blev fascinerade av hans liv och tyckte att det var ett roligt arbetsområde.

Nu har vi börjat lära oss hur man använder uppställning med subtraktion och hur man växlar. Då har man stor användning av talkamraterna 1-20 och därför kommer vi även att träna på dem lite extra under tiden. Om man känner att man behöver träna lite extra för att kunna dem utan till finns det uppgifter kvar på elevernas mail. Någon annan matteläxa kommer inte hem innan jul. Jag kommer heller inte att skicka med någon läsläxa hem över lovet, men som alltid är det bra att hålla igång med läsningen även när man är ledig.

På tekniklektionerna har vi under de senaste veckorna byggt pepparkakshus i grupper. Lite krångligt var det att få till alla mallar till husen. Men det gick till slut och resultaten blev jättefina!

Evy har delat ut information till dem som har anmält sig för att hjälpa till att spola isen på skolan. Under jullovet är det ingen grupp som har ansvar så har man tid och lust får man gärna åka hit och spola då.

På tisdag eftermiddag kommer vi pyssla tillsammans med klass 2.

Det finns en hel del kläder och speciellt vantar som ingen känner igen, kolla gärna igenom era barns hyllor och kvarglömda kläder innan lovet. De skickas annars till Erikshjälpen.

Sista dagen innan jullovet går hela skolan som vanligt till bönhuset här bredvid på julotta. Vi samlas på skolgården när det ringer in och går klassvis. Vi slutar vanlig fredagstid, 11.50 och bussarna går hem som vanligt. Med vänlig hälsning

God Jul önskar Lina och Emelie

3:ans mobil: 072-222 08 14

Vecka 51

 

Måndag

Bad, grupp 2

Tisdag

Idrott, grupp 1 börjar

Onsdag

Ta med läsläxan

Torsdag

Inget elevens val

Fredag

Julotta

Kontakt

Klasslärare

Lina Nilsson
0271-572 37 Mobil: 072-222 08 14

caroline.nilsson@utb.ovanaker.se

Senast uppdaterad 2018-12-14 11.20

Tyck till om sidan