Se filmen Taikon - lyssna på filmsamtalet!

Omslagsbild för filmen Taikon

Digitalt arrangemang på romernas nationaldag 8 april 2022. OBS! Ej på plats på Edsbyns bibliotek.

På romernas nationaldag fredag 8 april kl. 18.00 samarbetar HelGebiblioteken med Hälsinglands Museum, Hudiksvalls kommun Kultur och Fritid, Studieförbundet Vuxenskolan, Region Gävleborg och Bio Kontrast Iggesund och arrangerar en visning av dokumentärfilmen Taikon på Folkets Hus Iggesund. Filmen handlar om Katarina Taikons konst, arbete och kamp för romers rättigheter. Efter filmvisningen följer ett samtal med Katarina Taikons dotter Angelica Ström och Elin Thomasson, ansvarig för minoritetsfrågor på Hälsinglands museum.

För den som inte har möjlighet att närvara i Iggesund finns alternativet att se filmen via SVT Play och att se filmsamtalet digitalt.
Filmen finns att se på SVT Play https://www.svtplay.se/video/5765318/taikon Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., och den finns också att låna som DVD på biblioteket.
Det livestreamade samtalet börjar ca kl. 19.50 den 8 april.
Länk till livestreamningen av filmsamtalet:
https://www.youtube.com/watch?v=Y1mVX3m1Lbk Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

OBS! Det streamade samtalet kommer inte att visas på Edsbyns biblioteket på grund av sjukdom.

I samband med romernas nationaldag visar Edsbyns bibliotek en utställning om romer under förintelsen Öppnas i nytt fönster., och vi skyltar med böcker om och av romer.

Hälsinglands Museum kommer även att livestreama ett panelsamtal om romer på flykt Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. den 8 april kl. 10.30.

Senast uppdaterad