Bokomslag "Vad är en flod?" och porträtt av författarinnan Monica Vaicenavičiene.

Vad är en flod? av Monika Vaicenavičienė

Utställning på Vox Cultura 12 september - 17 oktober 2020.

En utställning med originalbilder ur Monika Vaicenavičienės bok Vad är en flod? visas just nu på Edsbyns museum, i samarbete med Ovanåkers kommun och Kultur Gävleborg.

Vi välkomnar särskilt skolklasser och fritidshemsgrupper att komma och titta på utställningen!

Vad är en flod? är en faktabok, som filosoferar kring vad en flod är. Utställningen kan sätta fart på våra tankar kring existens och miljö. I boken liknas först floden vid en tråd, som den litauiska författarinnan sedan nystar vidare sina tankar ifrån.

Varje bokuppslag har sitt eget tema, och man kan med lätthet välja att fokusera på ett av dessa teman och utveckla detta i det fortsatta arbetet i klassrummet.

Då det inte finns några floder i Sverige kan man enkelt göra kopplingen till vattendrag i stället. Voxnan kan bli vår tråd som broderar vårt samhälle…

Om ni vill komma och titta på utställningen när Edsbyns museum är stängt låser vi på biblioteket gärna upp för er! Hör av er innan på telefon 0271- 571 51 (Edsbyns bibliotek) eller 0271-573 54 (bibliotekspedagog Anna Nirs Westlund).

Konstverken är ett inlån från Kultur Gävleborg, Region Gävleborg.

Bild från Bokförlaget Opal Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., omslag av Monika Vaicenavičienė, porträtt: Privat bild.

Senast uppdaterad