Kontakt

Åk 3

Veckobrev v. 41-43

Vi har under någon vecka nu arbetat med programmering under tekniklektionerna, mycket uppskattat av eleverna. Helst skulle vi jobba med detta hela dagarna om de fick bestämma! Under SO-lektionerna arbetar vi vidare med forntiden.

På matematiklektionerna fortsätter vi att nöta på med multiplikationstabellen, och jag kommer fortsätta med att skicka hem läxor så ni även får möjlighet att träna hemma. Vi har under veckan arbetat en del med klockan och kommer fortsätta att träna på både analog och digital tid.

Flera elever klagar på att det inte alltid är så trevligt att använda skolans toaletter, och därför pratar och påminner vi ofta elever om vikten av hur man lämnar den efter sig. Detta är något som ni gärna får prata med era barn om hemma också. Det är viktigt att alla elever känner sig trygg och kan använda skolans toaletter då det inte är bra att hålla sig en hel dag. Vi har också fått fall av springmask och då är det ännu viktigare med hygienen vid toalettbesöken.

Från och med nu kommer idrotten att vara inomhus. Grupperna fortsätter att turas om att börja varannan vecka. För den grupp som börjar är det okej att vara ombytt direkt när man kommer på morgonen. Badet hälsar att man inte längre kommer att låna ut badkläder till de elever som har glömt.

Det är samma grupper på elevens val ända fram till höstlovet, sedan kommer eleverna att få sitt andra val.

Den 18 oktober är det föräldraråd, en separat inbjudan kommer till klassens representanter.

I fjol gick vår skola tillsammans med skolor i andra länder med i ett projekt om sötvatten krisen. Detta fortsätter även under detta år och nu i oktober kommer alla partnerskolor samlas i Tjeckien. Så jag, Maggan och Cia kommer att åka ner dit den 15-17 oktober och delta. Emelie blir vikarie i klassen då.

Med vänlig hälsning

Lina och Emelie

3:ans mobil: 072-222 08 14

Vecka 41

 

Måndag

Bad, grupp

Tisdag

Idrott

Onsdag

Läs- och matteläxa

Torsdag

Elevens val

Fredag

Slöjd

Kontakt

Klasslärare

Lina Nilsson
0271-572 37 Mobil: 072-222 08 14

caroline.nilsson@utb.ovanaker.se

Senast uppdaterad 2018-10-08 11.31

Tyck till om sidan