Kontakt

Åk 2

Här kan du läsa våra veckobrev.

Veckobrev v. 17-19

Under nästa vecka börjar jag med utvecklingssamtalen och eleverna får efterhand med sig ett papper hem som ni kan fylla i tillsammans. Det handlar om hur ert barn trivs i skolan och om det är något speciellt ni vill ta upp under samtalet.

Vi har precis startat upp ett nytt tema om kropp och hälsa. Då har vi bland annat pratat om hur kroppen ser ut på insidan. Att det är huden och skelettet som håller allt på plats. Att musklerna sitter fast i skelettet och gör att vi kan röra på oss. Vi har också pratat och läst om att kroppens alla delar behöver syre och näring. Vad som är bra mat och hur maten tar sig genom kroppen. Under SO-lektionerna har vi läst, sett på film och dramatiserat några berättelser ur bibeln.

På matematiklektionerna har vi under den här veckan gått igenom 2:ans och 5:ans tabell i multiplikation. Jag tror att många tyckte det var roligt att få lära sig ett till räknesätt och att det kanske inte var så svårt som många hade trott. Vi har också arbetat med vikt då vi har fokuserat på begreppen kilogram, hektogram och gram. De har också fått uppskatta vad saker väger för att sedan kontrollväga det. Frågor som inte är alldeles lätta att ha koll på men som vi diskuterat är: Hur många gram går det på ett kilo? Vad väljer de helst – 100 g godis eller 1 hg godis?

Den 7 maj ska alla lärare i kommunen till Celsiusskolan på fortbildning. Då slutar eleverna kl 11.50 och bussarna går hem 12.05.

Idrotten kommer att fortsätta att vara inomhus under några veckor till. Men snart hoppas vi att snö har försvinner och att det torkar upp på skolgården så att vi kan vara utomhus istället.

Med vänlig hälsning
Lina, Evy och Jennie

 

Vecka 17

Måndag


Tisdag

Idrott, inne

Onsdag

Läsläxa, matteläxa

Torsdag


Fredag


Vecka 18

Måndag

Lovdag

Tisdag

Lovdag

Onsdag

Läsläxa, matteläxa

Torsdag


Fredag


Vecka 19

Måndag


Tisdag

Idrott, inne

Onsdag

Läsläxa

Torsdag

Lovdag

Fredag

Lovdag

Kontakt

Klasslärare

Lina Nilsson
0271-572 37

Senast uppdaterad 2018-04-19 15.25

Tyck till om sidan