Kontakt

Åk 3

Veckobrev v. 9-12

Efter lovet börjar vi med de nationella proven och därför har vi nu under någon vecka övat på prov från tidigare år. Många tycker att det har varit bra då de fått känna av hur de kan gå till. Se bifogat papper för mer information om proven.


Vi har också startat upp några nya arbetsområden. Under SO-lektionerna kommer vi att arbeta med Edsbyn/Ovanåkers historia. Vi kommer bland annat att titta på kartan och se vilka orter som finns, vad arbetar de flesta med nu och vad livnärde man sig på tidigare. Vi har pratat lite om hälsingegårdar och eleverna har fått ritat en egen bild av en gård. Lim-Johan kommer vi också att läsa om och försöka ta efter hans sätt att måla under en bildlektion. Under NO-lektionerna kommer vi att prata om luft. Vad är luft? Är luft något och väger luft? Är några av frågorna vi kommer att prata om och undersöka.


Det blir ingen läsläxa under lovet, men såklart är det bra att underhålla läsningen även när man är ledig. Efter lovet fortsätter läsläxan som vanligt men jag skickar inte med några frågor, men fortsätt att parata med era barn om vad de har läst. Istället för frågorna kommer det att bli olika matteläxor under några veckor.


Torsdagen efter lovet kommer det att bli en friluftsdag. I år 3 får man då välja om man vill åka till slalombacken (man ska då kunna åka själv) eller om man vill stanna kvar på skolan där vi brukar ha olika stationer med bland annat skidor och skridskor. Om det är för lite snö så brukar vi ändå vara ute och ha olika aktiviteter. Mer information om detta kommer hem innan lovet.


Om det fortfarande finns snö så planerar vi att fortsätta att åka skidor på idrotten. Många blir svettiga och det kan bli varmt att åka i täckkläder så skicka gärna med något ombyte och handduk, det kommer finnas tid till att duscha efteråt. Om inte snön ligger kvar så blir idrotten utomhus under de veckor vi skulle ha åkt skidor. Från och med v. 12 blir idrotten inomhus.


 

Vecka 9


Måndag

Bad, grupp 2

Tisdag

Idrott - skidor, grupp 1 börjar

Onsdag

Delar ut läsläxa

Fredag

Slöjd


Vecka 11


Måndag

Bad

Tisdag

Idrott - skidor, grupp 2 börjar

Onsdag

Delar ut läsläxa + matteläxa

Fredag

Slöjd


 

Vecka 12


Måndag

Bad grupp 2

Tisdag

Idrott- inne, grupp 1 börjar

Onsdag

Läsläxa + matteläxa

Fredag

Slöjd

Kontakt

Klasslärare

Lina Nilsson
0271-572 37 Mobil: 072-222 08 14

caroline.nilsson@utb.ovanaker.se

Senast uppdaterad 2019-02-22 07.46

Tyck till om sidan