Kontakt

Inskolning

Information om föräldraaktiv inskolning på Kullens förskola.

Ni är här tillsammans med ert barn under hela inskolningsveckan. Första dagen är ni här mellan 9.00-10.00 och hälsar på. Andra och tredje dagen kommer ni 9.00-11.00. Fjärde dagen 9.00-11.30 (stannar och äter med vårdnadshavare och sedan hemgång). Sista inskolningsdagen vill vi även att barnet sover middag hos oss, vi ringer när barnet har vaknat så får vårdnadshavare hämta.

Det är väldigt olika mellan barn, hur många dagar som behövs för inskolningen, men vi utgår alltid ifrån fem dagar. Fungerar det bra efter några dagar så kan föräldern lämna barnet en stund. Barnet ska känna sig trygg med personalen på avdelningen innan det blir aktuellt med lämning.

Det är ni som sköter om ert barn under dagen. Pedagogerna finns med i närheten. Barnet får i lugn och ro lära känna förskolans lokaler och personal. Dessutom får ni föräldrar lära känna oss pedagoger bättre och se hur en dag på förskolan ser ut med till exempel matsituationen, samlingen och gruppaktiviteter. Det gör förhoppningsvis er tryggare när ni ska lämna barnet till oss.

Att tänka på

Ni äter lunch tillsammans med oss på avdelningen, den är gratis även för föräldrar. Barnen sover ute i egna vagnar. Vi har varmbonat förråd till vagnen så den kan stå här om ni inte vill skjutsa den fram och tillbaka.
Blöjor håller ni med själva. Vi vill inte ha Up&Go-blöjor för vi har många att byta på och de tar mer tid.

Vi hoppas på en bra tid tillsammans och var inte rädd för att fråga om ni undrar över något, vi finns här för er!

Inskolning av äldre barn

Inskolning för barn med tidigare erfarenheter av förskola ser inte lika ut. Vi pratar ihop oss med föräldrar och/eller vårdnadshavare över hur vi lägger upp inskolningen och hur länge föräldrar och/eller vårdnadshavare behöver vara med.

​Uppföljnings- och utvecklingssamtal

Uppföljningssamtal

En till två månader efter att barnet har skolats in hos oss kommer vi att erbjuda ett uppföljningssamtal. Där samtalar vi om hur inskolningen och den första tiden på förskolan har upplevts.​

Utvecklingssamtal

En gång per år kommer vi att erbjuda ett utvecklingssamtal. Där samtalar vi om barnets utveckling samt hur föräldrar och barn upplever vår verksamhet.

Kontakt

Kullens förskola

Tfn 0271-574 04
Mob 073-270 68 96
E-post kullens.personal@ovanaker.se

Personal

Hanna Ekström
Kajsa Ehn
Eva Gunnarsson
Sara Olofsson
Therese Lind

Rektor

Irina Eng
Tfn 0271-574 05
E-post irina.eng@ovanaker.se

Senast uppdaterad 2019-09-02 11.58

Tyck till om sidan