Kontakt

Inskolning

Information om föräldraaktiv inskolning på Kullens förskola.

Information om Föräldraaktiv inskolning

på Kullens förskola

Ni är här tillsammans med ert barn under hela inskolningsveckan, ni här måndag 9.30-11. De andra dagarna 9-12 och då äter ni mat tillsammans med oss. Det är väldigt individuellt hur många dagar som behövs för just ert barn men vi utgår alltid ifrån 5 dagar.

Fungerar det bra efter några dagar så kan föräldern lämna barnet en stund, oftast på fjärde-femte dagen. Om barnet då sover middag ringer personalen efter föräldrarna när barnet vaknat. Barnet ska ha blivit tryggt med personalen på avdelningen innan det blir aktuellt med lämning.

Det är ni som sköter om ert barn under dagen. Pedagogerna finns med i närheten. Barnet får i lugn och ro lära känna förskolans lokaler och personal. Dessutom får ni föräldrar lära känna oss pedagoger bättre och se hur en dag på förskolan ser ut med t.ex. matsituationen, samlingen och gruppaktiviteter och det gör förhoppningsvis er tryggare när ni skall lämna barnet till oss.

Att tänka på:

  • Ni äter lunch tillsammans med oss på avdelningen, den är gratis även för föräldrar.
  • Barnen sover ute i egna vagnar. Vi har varmbonat förråd till vagnen så den kan stå här om ni inte vill skjutsa den fram och tillbaka.
  • Blöjor håller ni med själva. Vi vill inte ha Up&Go blöjor, eftersom vi har många att byta på så tar det mera tid. Kajsa, Eva, Hanna, Elin och Caroline
  • Varmt Välkomna till oss på Kullen!
  • Vi hoppas på en bra tid tillsammans och var inte rädd för att fråga om ni undrar över något, vi finns här för er!

  Inskolning av äldre barn

  Inskolning för barn med tidigare erfarenheter av förskola ser inte lika ut. Vi pratar ihop oss med föräldrar och/eller vårdnadshavare över hur vi lägger upp inskolningen och hur länge föräldrar och/eller vårdnadshavare behöver vara med.

  ​Uppföljnings- och utvecklingssamtal

  Uppföljningssamtal

  En till två månader efter att barnet har skolats in hos oss kommer vi att erbjuda ett uppföljningssamtal. Där samtalar vi om hur inskolningen och den första tiden på förskolan har upplevts.​

  Utvecklingssamtal

  En gång per år kommer vi att erbjuda ett utvecklingssamtal. Där samtalar vi om barnets utveckling samt hur föräldrar och barn upplever vår verksamhet.

  Kontakt

  Kullens förskola

  Tfn 0271-574 04
  Mob 073-270 68 96
  E-post kullens.personal@ovanaker.se

  Personal

  Hanna Ekström
  Kajsa Ehn
  Eva Gunnarsson
  Sara Olofsson

  Rektor

  Irina Eng
  Tfn 0271-574 05
  E-post irina.eng@ovanaker.se

  Senast uppdaterad 2020-03-31 16.04