Inskolning

Information om föräldraaktiv inskolning på Kullens förskola.

Ni är här tillsammans med ert barn under hela inskolningsveckan.

Dag 1: Klockan 10:00 - 11.00, ni hälsar på förskolan.
Dag 2 & 3: Klockan 9.00 - 11.00.
Dag 4: Klockan 9.00 - till efter lunch, ni äter tillsammans med oss och sedan går ni hem.
Dag 5: Klockan 9.00 - tills vi ringer efter vilan (om det fungerar bra).

Hur lång inskolningstid ett barn behöver kan variera men vi utgår alltid ifrån 5 dagar och anpassar sedan efter behov. Det är även individuellt när ert barn är redo att lämnas, ibland kan det ske tidigare och ibland kan det behövas lite extra tid. Detta kommer vi överrens om. Oftast på fjärde-femte dagen sker detta. Om barnet då sover middag ringer personalen efter föräldrarna när barnet vaknat. Barnet ska ha blivit tryggt med personalen på avdelningen innan det blir aktuellt med lämning.

Det är ni som sköter om ert barn under dagen. Pedagogerna finns med i närheten. Barnet får i lugn och ro lära känna förskolans lokaler och personal. Dessutom får ni föräldrar lära känna oss pedagoger bättre och se hur en dag på förskolan ser ut med t.ex. matsituationen, samlingen och gruppaktiviteter och det gör förhoppningsvis er tryggare när ni skall lämna barnet till oss.

Att tänka på:

  • Ni äter lunch tillsammans med oss på avdelningen, den är gratis även för föräldrar.
  • Barnen sover ute i egna vagnar. Vagnarna förvaras inomhus.
  • Blöjor håller ni med själva.

Varmt Välkomna till oss på Kullen!
Vi hoppas på en bra tid tillsammans och var inte rädd för att fråga om ni undrar över något, Vi finns här för er.

Inskolning av äldre barn

Inskolning för barn med tidigare erfarenheter av förskola ser inte lika ut. Vi pratar ihop oss med föräldrar och/eller vårdnadshavare över hur vi lägger upp inskolningen och hur länge föräldrar och/eller vårdnadshavare behöver vara med.

​Uppföljnings- och utvecklingssamtal

Uppföljningssamtal

En till två månader efter att barnet har skolats in hos oss kommer vi att erbjuda ett uppföljningssamtal. Där samtalar vi om hur inskolningen och den första tiden på förskolan har upplevts.​

Utvecklingssamtal

En gång per år kommer vi att erbjuda ett utvecklingssamtal. Där samtalar vi om barnets utveckling samt hur föräldrar och barn upplever vår verksamhet.

Senast uppdaterad