Välkommen till oss

Vi öppnar kl. 06.00 och stänger kl. 18.00 varje dag tillsammans med fritids hos oss på Kullen. Tisdagar och torsdagar öppnar och stänger fritidspersonalen och Kullens personal kommer då kl. 06.15 på morgonen och slutar 16.45.

tallrik med tecknad mat och en gaffel bredvid

Fasta tider på Kullens Förskola

Kl. 7.45 Frukost
Kl. 9.30 Samling med frukt
Kl. 11.00 Lunch
Kl. 14.00 Mellanmål

Om du vill att ditt barn ska äta frukost hos oss vill vi att du lämnar senast kl. 7.30. Det blir väldigt oroligt i gruppen annars. Vi äter frukost mellan kl. 07.45 - 08.15.

Samling med frukt

Vi har samling dagligen kl. 9.30 i tre grupper. Där har vi olika aktiviteter som exempelvis läsa, sjunga, rimma, m.m. Vi arbetar utifrån ett material som heter ”Före Bornholmsmodellen”. Detta är ett material som hela Alfta-områdets förskolor arbetar med. I samband med samlingen äter vi frukt.

Efter samlingen fortsätter vi i grupperna med olika aktiviteter.

Sova efter lunchen

Om du vill att ditt barn ska sova efter lunch, ser vi helst att du tar med vagn för sömn utomhus. Köldgränsen vi har för att sova ute är –15 C. Du som har barn som sover hos oss bör se till att det finns sköna sovkläder ex. fleecetröja, fleecebyxa, tjockstrumpor/tossar, tunnare mössa och vantar. Vid kallare väder kan det vara bra om det finns extrafilt till vagnen som vi kan bre över barnen.

Barnen som är vaken efter lunch varvar ner till en saga.

Extra kläder

Det är viktigt att det finns extra kläder här hos oss då barnen kan behöva byta kläder under dagens gång. Se till så det finns några uppsättningar extrakläder i barnens ryggsäck eller på hyllan.

Kolla in vår informationsplats

Informationsplats finns på dörren till skötrummet. Där kommer viktig information att finnas, så ta för vana att titta där när du hämtar och lämnar ditt barn.

Hämtning och lämning

När du kommer för att lämna eller hämta ditt barn i bil får ni endast parkera nere på parkeringen.

Det är viktigt att du lämnar in schema till oss på hur barnen ska vara här så vi kan planera verksamhet och personal utifrån barnantalet.

Schema skickas in via E-tjänsten Lifecare.
Info om Lifecare Pdf, 447.8 kB.

Sluttiden ni skriver på barnens schema är den tiden då ni senast ska vara här och hämta ert barn, inte er tid som ni slutar på jobbet. Ni får gärna meddela oss genom att ringa eller skicka ett SMS om du blir sen eller behöver komma/hämta tidigare.

Senast uppdaterad