Kontakt

Grafiska element och illustrationer

Här kan du läsa om vårt grafiska element och vad det står för samt hur vi använder illustrationer i vår design.

Vågen

Vågen är vårt huvudsakliga grafiska element som ska användas frekvent i vår kommunikation för att skapa igenkänning. Vågen, som är hämtad från kommunvapnet, symboliserar allt som äger rum mellan topparna på de böljande bergen till Voxnan som ringlar sig fram genom vår kommun.

Ovanåkers kommun vapen ned brutet i grafiska element
Illustrationer i tre delar dör första delen är himmel med siluetten av böljande berg, andra delen är en älv som ringlar fram och tredje är himmel, älven och däremellan figurer som utför olika aktiviteter som finns i Ovanåkers kommunFörstora bilden

Vågen kan användas på flera olika sätt. Den används ofta som en avdelare för att lyfta fram en rubrik eller text från de övriga innehållet. När den används som avdelare ska den vara lika bred som logotypen. Färgen på vågen ska i första hand vara gul men kan även vara någon av våra andra profilfärger.

Vågen kan även användas i våra sidfotsillustrationer vilket tydliggör symboliken att den står för allt som äger rum mellan topparna på bergen till strandkanten vid Voxnan. I vissa fall används den även som avdelare i form av en tunn vågig linje.

Tryck på bilderna för att förstora

Illustrationer

Våra illustrationer har en lekfull stil med färger hämtade från våra profilfärger. Behöver du hjälp med att ta fram en illustration kan du kontakta vår kommunikationsavdelning.

Illustrationer på olika aktiviteter i Ovanåkers kommunFörstora bilden

Ovanåkers kommun silhuett

Illustration över Hälsingegård Ol-Anders med böljande berg i bakgrunden och Voxnan som rinner i förgrundenFörstora bilden

Hälsingegård Ol-Anders

Illustration på Vox CulturaFörstora bilden

Vox Cultura

Ladda ner grafiska element

Vågen

En grafisk element i form av en våg i gultFörstora bilden

Vågen original, finns i alla profilfärger

Ett papper med text ligger på ett bordFörstora bilden

Vågen som skiljelinje

Kontakt

Kommunikationsavdelningen

E-post kommunikation@ovanaker.se

Senast uppdaterad