Kontakt

Fria bussresor med Ung-i-biljett

Ovanåkers kommun erbjuder alla folkbokförda ungdomar från årskurs 7 till och med gymnasiet fria resor. Här kan du läsa om hur biljetterna gäller.

21-08-10: VIKTIG INFORMATION OM DELBETALNING PÅ BUSSARNA

I utskick för de som går i årskurs 8-9 står det att tilläggsbiljett kan betalas kontant eller med kort på bussen, men detta stämmer inte under covid-19 pandemin. Se X-trafiks hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för aktuell information.

**************************************************************************************************

Ungdomar i årskurs 7-9

Biljetten gäller för obegränsat antal resor dygnet runt med X-trafiks bussar inom Ovanåkers kommun.

Den gäller även som delbetalning om man vill resa över kommungränsen, för mer information om tilläggsbiljett se X-trafiks hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller kontakta kundservice på 0771-9 10 10 9.

Biljetten är personlig och skickas hem automatiskt. Du som ska börja i årskurs 7 till hösten kommer få ditt Ung-i-kort skickat till din folkbokföringsadress innan skolstart.

Namn och födelsenummer ska vara skrivet på baksidan av kortet för att biljetten ska vara giltig.

Tappar man bort sin Ung-i-biljett eller om den är trasig kan du kontakta vår skolskjutshandläggare för att beställa en ny. Man kan inte registrera Ung-i-biljetten i X-trafiks webbshop och den får inte laddas med andra färdbevis eller reskassa.

Ungdomar i gymnasiet

Biljetten gäller för obegränsat antal resor dygnet runt inom Ovanåkers- och Bollnäs kommun med X-trafiks bussar och X-tåg.

Den gäller även som delbetalning om man vill resa över kommungränsen, för mer information om tilläggsbiljett se X-trafiks hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller kontakta kundservice på 0771-9 10 10 9.

Biljetten är personlig och skickas hem automatiskt. Namn och födelsenummer ska vara skrivet på baksidan av kortet för att biljetten ska vara giltig.

Tappar man bort sin Ung-i-biljett eller om den är trasig kan du kontakta skolexpeditionen vid Voxna gymnasium för att beställa en ny. Man kan inte registrera Ung-i-biljetten i X-trafiks webbshop och den får ej laddas med andra färdbevis eller reskassa.

Biljetten gäller tills vidare, men som längst till och med 30 juni det år man fyller 19 år.

Kontakt

Skolskjutshandläggare

Tfn 0271-57065
E-post skolskjuts@ovanaker.se

Senast uppdaterad