Kontakt

Fria bussresor med Ung-i-biljett

Ovanåkers kommun erbjuder alla folkbokförda ungdomar från årskurs 7 till och med gymnasiet fria resor. Här kan du läsa om hur biljetterna gäller.

INFORMATION INFÖR SKOLSTART 18 AUGUST:

ÅK 7: X-trafik kommer skicka ut korten innan skolstart under augusti

ÅK 8-9: Nya busskort kommer skickas ut till alla elever via skolskjutshandläggare. Information och kort kommer under augusti innan skolstart.

**************************************************************************************************

Ungdomar i årskurs 7-9

Biljetten gäller för obegränsat antal resor dygnet runt med X-trafiks bussar inom Ovanåkers kommun. Den gäller även som delbetalning om man vill resa över kommungränsen, då löser man en tilläggsbiljett som kostar 10 kr/zongräns som passeraslänk till annan webbplats. Tilläggsbiljett kan betalas med reskassa, med kontokort eller kontant och den gäller för omstigning vid direkt resa, inte för återresa.

Biljetten är personlig och skickas hem automatiskt. Du som ska börja i årskurs 7 till hösten kommer få ditt Ung-i-kort skickat till din folkbokföringsadress innan skolstart.

Namn och födelsenummer ska vara skrivet på baksidan av kortet för att biljetten ska vara giltig.

Tappar man bort sin Ung-i-biljett eller om den är trasig kan du kontakta vår skolskjutshandläggare för att beställa en ny. Man kan inte registrera Ung-i-biljetten i X-trafiks webbshop och den får inte laddas med andra färdbevis eller reskassa.

Ungdomar i gymnasiet

Biljetten gäller för obegränsat antal resor dygnet runt inom Ovanåkers- och Bollnäs kommun med X-trafiks bussar och X-tåg. Den gäller även som delbetalning om man vill resa över kommungränsen, då löser man en tilläggsbiljett som kostar 10 kr/zongräns som passeraslänk till annan webbplats. Tilläggsbiljett kan betalas med reskassa, med kontokort eller kontant och den gäller för omstigning vid direkt resa, inte för återresa.

Biljetten är personlig och skickas hem automatiskt. Namn och födelsenummer ska vara skrivet på baksidan av kortet för att biljetten ska vara giltig.

Tappar man bort sin Ung-i-biljett eller om den är trasig kan du kontakta vår skolskjutshandläggare för att beställa en ny. Man kan inte registrera Ung-i-biljetten i X-trafiks webbshop och den får ej laddas med andra färdbevis eller reskassa.

Biljetten gäller tills vidare, men som längst till och med 30 juni det år man fyller 19 år.

Kontakt

Skolskjutshandläggare

Tfn 0271-57065
E-post skolskjuts@ovanaker.se

Senast uppdaterad