Fria bussresor med Ung-i-biljett

Ovanåkers kommun erbjuder alla folkbokförda ungdomar från årskurs 7 till och med gymnasiet fria resor. Här kan du läsa om hur biljetterna gäller.

Ungdomar i årskurs 7-9

Biljetten gäller för obegränsat antal resor dygnet runt med X-trafiks bussar inom Ovanåkers kommun.

Från 5 februari 2024 gäller förändringar om du vill resa vidare utanför kommungränsen.
Läs mer på X-trafiks hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller kontakta kundservice på 0771-910 109.

Biljetten är personlig och skickas hem automatiskt. Du som ska börja i årskurs 7 till hösten kommer få ditt Ung-i-kort skickat till din folkbokföringsadress innan skolstart.

Namn och födelsenummer ska vara skrivet på baksidan av kortet för att biljetten ska vara giltig.

Tappar man bort sin Ung-i-biljett eller om den är trasig kontaktar du i första hand skolexpeditionen på Alftaskolan respektive Celsiusskolan för att få ett nytt. Borttappat kort faktureras med 100 kronor. Man kan inte registrera Ung-i-biljetten i X-trafiks webbshop och den får inte laddas med andra färdbevis eller reskassa.

Kontakt vid frågor: Skolskjutshandläggare 0271-570 65

Ungdomar i gymnasiet

Biljetten gäller för obegränsat antal resor dygnet runt inom Ovanåkers- och Bollnäs kommun med X-trafiks bussar och X-tåg.

Från 5 februari 2024 kan du inte använda biljetten som delbetalning om du vill resa vidare utanför kommungränsen. Vill du resa utanför biljettens giltighetsområde måste du köpa en biljett som gäller för hela sträckan.
Läs mer på X-trafiks hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller kontakta kundservice på 0771-910 109.

Biljetten är personlig och skickas hem automatiskt. Namn och födelsenummer ska vara skrivet på baksidan av kortet för att biljetten ska vara giltig.

Tappar man bort sin Ung-i-biljett eller om den är trasig kan du kontakta skolexpeditionen vid Voxnadalens gymnasium för att beställa en ny. Man kan inte registrera Ung-i-biljetten i X-trafiks webbshop och den får ej laddas med andra färdbevis eller reskassa.

Biljetten gäller tills vidare, men som längst till och med 30 juni det år man fyller 19 år.

Kontakt vid frågor: Handläggare Voxnadalens gymnasium 0271-571 68

Senast uppdaterad