Kontakt

Nytt incheckningssystem i skolbussarna

Under läsåret 2024/2025 kommer det ske förändringar med nytt system för in-och utcheckning på skolbussarna

Under nuvarande läsår har varje beviljad elev fått ett Färdbevis att visa upp för chaufför att de är berättigad till skolskjuts. Detta i ett led att gå mot en större säkerhet att veta vilka som finns på våra bussar vid ex händelse av en olycka.

Alla skolbussar kommer att vara utrustade med en läsplatta där varje buss har en lista över vilka elever som är berättigad att åka denna buss. Alla som är berättigad till skolskjuts, kommer innan skolstart att få ett busskort hemskickad. Detta kort är laddat med en QR-kod (tagg) som eleven skannar mot läsplattan, precis som vid linketrafikens busskort. Det kommer även att gå att få denna QR-kod skickad till elevens mobil om så önskas.

Hur fungerar det:

  • Eleven checkar in sig på bussen när denne kliver på/av. Chauförren/eleven kan också göra detta manuellt om det skulle behövas.
  • Skulle något hända och vi behöver veta vilka som befann sig på bussen, kan detta ses i en app som skolskjutshandläggare och leverantören kan se. Man kan då även följa var en elev klivit av någonstans.

Mer information kommer närmare skolstart och hur man gör för att få QR-koden skickad till mobilen.

Kontakt

Skolskjutshandläggare

Tfn 0271-57065 ( säkrast må-to mellan 08:00-12:00)
E-post skolskjuts@ovanaker.se

Senast uppdaterad