Välkommen hem!

Flytta till och bo i Ovanåkers kommun

Så roligt att du funderar på att flytta till vår kommun! Eller har du kanske precis flyttat hit? Vi är glada att välkomna dig till oss! Här hittar du tips på boenden, skolor, aktiviteter och upplevelser som kan vara intressanta för dig som är nyinflyttad eller funderar på att flytta hit.

Här ska det vara en video.
För att visa den, hantera cookies och tillåt funktionella cookies, sen uppdatera sidan.

Eller visa videon i nytt fönster.

Skryt

Högt betyg på jobben inom vård och omsorg

I en enkät som gjordes bland vikarier inom socialtjänsten sommaren 2023 så kan 92% av vikarierna tänka sig att arbeta inom vård- och omsorg i framtiden. Ett resultat som ger verksamhetschefen för omvårdnadsenheten framtidstro.

Ungdomar har stora möjligheter att påverka

Enligt den senaste LUPP-enkäten (lokal uppföljning av ungdomspolitiken) är Ovanåkers kommun den kommun i länet där flest ungdomar upplever att de har stora möjligheter att föra fram sina åsikter till beslutsfattare.

Bästa företagsklimatet någonsin!

Varje år mäter Svenskt näringsliv ungefär 30 000 företags upplevelser av att driva företag i sina respektive kommuner. 2024 års rapport visar att Ovanåkers kommuns företagsklimat är bättre än någonsin!

Inspiration

"För oss är närheten och enkelheten det exklusiva"

Christian och Elin Olars bor i Edsbyn med sina tre barn Stina, Hilding och Nils. Friluftslivet är en viktig del i deras vardag. – Vi uppskattar att vi enkelt kan komma ut i naturen efter en arbetsdag, säger Elin.

Läs artikeln

Medborgartidningen Tycker om Ovanåker

Hälsingland Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Förenar mat med gemenskap

Mayyada Bhlasal älskar att laga mat och gör det gärna till alla som vill ha. Hennes syn på mat som något som människor kan samlas kring genomsyrar Långheds bygdegård där Mayyada lagar mat med väninnorna Margareta och Birgitta. På menyn hittar man ofta en mix av den svenska matkulturen och den arabiska.

Läs artikeln

Odling och kretslopp

Ca 7 km utanför Edsbyn ligger huset där Carina med familj bor. Det är svårt att föreställa sig att marken utanför huset inte alltid har varit så full av odlingar, blommor och djur men när Carina och Tobbe började anlägga trädgården så bestod marken bara av grästuvor. Nu finns växthus, odlingsbäddar, hönshus, ankhus, kaninburar och massor av självsådda solrosor.

Läs artikeln

Översätter böcker från hemmet i Knåda

Efter Gamla Landsvägen mellan Edsbyn och Knåda bor och arbetar Anna Rosenqvist som översättare hemma i sitt vardagsrum. Anna är född och uppvuxen i Edsbyn, men efter att ha bott borta några år i både London och Stockholm, köpte Anna huset i Knåda sommaren 2020. Intresset för litteratur och text har alltid varit närvarande, både i hennes yrkesval såväl som på fritiden.

Läs artikeln

Här kan man se himlen

Will och Charlotte flyttade till en gård i Gräsmyran utanför Edsbyn för ett år sedan och platsen är precis så naturskön och enslig som den låter. Vi hälsade på för att ta reda på hur en arborist och en zonterapeut från Folkstone i England hamnade i Gräsmyran och vi kände oss välkomna på studs!

Läs artikeln

Länken du klickade på är inte tillåten på den här enheten.