Välkommen hem!

Flytta till och bo i Ovanåkers kommun

Så roligt att du funderar på att flytta till vår kommun! Eller har du kanske precis flyttat hit? Vi är glada att välkomna dig till oss! Här hittar du tips på boenden, skolor, aktiviteter och upplevelser som kan vara intressanta för dig som är nyinflyttad eller funderar på att flytta hit.

Här ska det vara en video.
För att visa den, hantera cookies och tillåt funktionella cookies, sen uppdatera sidan.

Eller visa videon i nytt fönster.

Skryt

Högt betyg på jobben inom vård och omsorg

I en enkät som gjordes bland vikarier inom socialtjänsten sommaren 2023 så kan 92% av vikarierna tänka sig att arbeta inom vård- och omsorg i framtiden. Ett resultat som ger verksamhetschefen för omvårdnadsenheten framtidstro.

Odling som en del av förskolans verksamhet

Öjestugans förskola deltog i Potatisutmaningen som anordnades av föreningen Odla unga odlare. Under våren 2024 fick förskolan beskedet att de vunnit utmaningen. Odling är en del av förskolans verksamhet.

Bästa företagsklimatet någonsin!

Varje år mäter Svenskt näringsliv ungefär 30 000 företags upplevelser av att driva företag i sina respektive kommuner. 2024 års rapport visar att Ovanåkers kommuns företagsklimat är bättre än någonsin!

Inspiration

"För oss är närheten och enkelheten det exklusiva"

Christian och Elin Olars bor i Edsbyn med sina tre barn Stina, Hilding och Nils. Friluftslivet är en viktig del i deras vardag. – Vi uppskattar att vi enkelt kan komma ut i naturen efter en arbetsdag, säger Elin.

Läs artikeln

Medborgartidningen Tycker om Ovanåker

Hälsingland Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Förenar mat med gemenskap

Mayyada Bhlasal älskar att laga mat och gör det gärna till alla som vill ha. Hennes syn på mat som något som människor kan samlas kring genomsyrar Långheds bygdegård där Mayyada lagar mat med väninnorna Margareta och Birgitta. På menyn hittar man ofta en mix av den svenska matkulturen och den arabiska.

Läs artikeln

Bilverkstaden blev en livsstil

Direkt efter högstadiet började Johan Öst att jobba med bilar, sex år senare startar han eget företag. Sverige hade precis genomgått en finanskris och det fanns dåligt med jobb, så Johan skapade därför sitt eget arbete. Många frågade sig då om han var tokig, men idag är det få som inte känner till den lilla bilverkstaden med det stora hjärtat i Edsbyn.

 

Läs artikeln

Återbrukar gamla textilier

Malin syr kläder av återbrukade lakan, dukar och gamla kläder. Föreutom att ge de annars bortglömda dukarna och de fina broderade lakanen nytt liv tog hon även beslutet att sluta bidra till klädindustrin genom att sluta köpa nya kläder. Dukar och lakan kan bli en klänning eller en kimono. Malin syr utifrån bilden i huvudet, helt utan några skisser.

Läs artikeln

Flyttade hem och renoverade öde ungdomsgård

När Markus och Johanna köpte huset så gjorde de det med avsikten att bo där när de var hemma från Stockholm för att hälsa på familjen i Hälsingland. Men när de klev in i huset för första gången så tog tankarna en annan vändning. Flyttlasset gick från Stockholm hem till Edsbyn medan renoveringen av villan påbörjades.

Läs artikeln

Länken du klickade på är inte tillåten på den här enheten.