Välkommen till ett enklare liv!

Flytta till och bo i Ovanåkers kommun

Närheten till naturen och friluftsliv lockar många till Ovanåkers kommun, men vi har så mycket annat också. Bland annat har vi störst andel behöriga lärare i länet och vårt näringslivsklimat är bland de bästa i länet.

Här ska det vara en video.
För att visa den, hantera cookies och tillåt funktionella cookies, sen uppdatera sidan.

Eller visa videon i nytt fönster.

Skryt

Högt snitt i studie om barn och ungas uppväxtvillkor

Högst lärarbehörighet i Gävleborgs län!

Förbättrade förutsättningar för småföretagare i Ovanåker

Inspiration

"För oss är närheten och enkelheten det exklusiva"

Christian och Elin Olars bor i Edsbyn med sina tre barn Stina, Hilding och Nils. Friluftslivet är en viktig del i deras vardag. – Vi uppskattar att vi enkelt kan komma ut i naturen efter en arbetsdag, säger Elin.

Läs artikeln

Medborgartidningen Tycker om Ovanåker

Hälsingland Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Förenar mat med gemenskap

Mayyada Bhlasal älskar att laga mat och gör det gärna till alla som vill ha. Hennes syn på mat som något som människor kan samlas kring genomsyrar Långheds bygdegård där Mayyada lagar mat med väninnorna Margareta och Birgitta. På menyn hittar man ofta en mix av den svenska matkulturen och den arabiska.

Läs artikeln

KRAV-specificerad gård drivs av solen

I Runemo strax utanför Alfta ligger Parhans lantbruk. Det är en KRAV-certifierad gård med ungefär 270 djur varav ca 110 av dem är mjölkande kor. I samband med den nybyggda ladugården såg David och Lisa Parhans en möjlighet att installera solceller på ladugårdstaket. I juli 2020 stod solcellsanläggningen färdig och förser nu lantbruket med el stor del av året.

Läs artikeln

Anders och Azra bygger passivhus i Knåda

Anders Wängefors och Azra Avdic uppfyller en dröm. Att bygga hus med skogen precis utanför knuten.

Det finns så många vackra skogstomter i kommunen men här fick vi även närhet till en redan befintlig väg och friluftsområdet Kygelvallen, säger paret.

Läs artikeln

Här kan man se himlen

Will och Charlotte flyttade till en gård i Gräsmyran utanför Edsbyn för ett år sedan och platsen är precis så naturskön och enslig som den låter. Vi hälsade på för att ta reda på hur en arborist och en zonterapeut från Folkstone i England hamnade i Gräsmyran och vi kände oss välkomna på studs!

Läs artikeln

Länken du klickade på är inte tillåten på den här enheten.