Kontakt

Vuxenutbildning

Vuxenutbildningen i Ovanåkers kommun vill bidra till att stödja och hjälpa dig i det livslånga lärandet. Vår uppgift är att ge alla som så önskar, grundskole- och gymnasiekompetens, samt att stödja och inspirera till fortsatta studier.

Utbildningen ska så långt som möjligt anpassas efter individens behov och önskemål. Du kan studera på grundläggande, gymnasial eller eftergymnasial nivå. Du kan studera i sammanhållen grupp med fast schema eller anpassade studier, flex/distans.

Utbildningar

Högskoleprov 23 oktober

Anmälan till hösten högskoleprov är nu stängd.

studera.nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och hogskoleprov.nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hittar du mer information.

Ansökan till högskola med start vårterminen 2023

Från och med 15 september kan du ansöka till högskola/universitet med start vårterminen 2023. Sista dagen att ansöka är 17 oktober!

Studera.nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hittar du mer information och du kan söka efter utbildningar som är intressanta för just dig.

Antagning.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du också söka utbildningar samt ansöka.

Hos studie- och yrkesvägledaren på vuxenutbildningen kan du få:

  • Studie- och yrkesvägledning.
  • Informatin om utbildningar och yrken.
  • Svar på frågor och funderingar kring studier och arbetsmarknad.
  • Information om studieekonomi.
  • Hjälp med att planera dina studier och upprättande av en personlig studieplan.

Förlängd tid för slutbetyg

På grund av coronapandemin har regeringen beslutat att förlänga möjligheten att utfärda slutbetyg på komvux från 1 juli 2020 till 1 juli 2025.

Ändringen innebär alltså att det finns möjlighet att utfärda slutbetyg inom kommunal vuxenutbildning (komvux) på gymnasial nivå fram till den 1juli 2025. Enligt övergångsbestämmelser har slutbetyg kunnat utfärdas enligt äldre regler, den möjligheten kommer nu alltså att tas bort. Efter den 1 juli 2025 kan man bara utfärda gymnasieexamen för elever inom komvux på gymnasial nivå. I en sådan får bara nya kurser på gymnasial nivå ingå.

Källa: SFS 2020:247

Läs mer om regeländringen: 1 juli 2025 - nytt sista datum för att utfärda slutbetyg Länk till annan webbplats.

Skriv tentamen hos oss

Du vet väl om att vi Vuxenutbildningen har ett Lärcentra där vi erbjuder dig som studerar på högskola eller annan utbildningsanordnare att skriva tentamen eller boka grupprum med datorer hos oss. För mer information eller tidbokning, ring oss på tfn 0271-571 61.

Hitta utbildning i länet

Rätt utbildning är en nyckel till arbetsmarknaden. Här kan du hitta utbildningar på gymnasienivå, yrkeshögskolenivå, folkhögskolenivå och arbetsförmedlingens utbildningar (om du är arbetslös). Utbildningarna är bl.a. inom yrken där det finns behov av arbetskraft. Här kan du se alla utbildningar som finns att söka i vårt län och vad som krävs för att söka dem.

Hitta utbildning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Bitr rektor

Åke Lind
E-post ake.lind@ovanaker.se
Tfn 0271-571 49
Mobil: 070-191 34 98

Studie & yrkesvägledare

Kristina Jakobsson
E-post kristina.jakobsson@ovanaker.se
Tfn 0271-572 46

Assistent och informatör

Carin Lindh
E-post Carin.Lindh@ovanaker.se
Tfn 0271-571 61

E-post

vuxenutbildning@ovanaker.se

Postadress

Ovanåkers kommun
Vuxenutbildningen i Ovanåker
828 80 Edsbyn

Besöksadress

Vuxenutbildningen/Lärcentrum
Voxnadalens gymnasium
828 33 Edsbyn

Senast uppdaterad