Kontakt

Vuxenutbildning

Vuxenutbildningen i Ovanåkers kommun vill bidra till att stödja och hjälpa dig i det livslånga lärandet. Vår uppgift är att ge alla som så önskar, grundskole- och gymnasiekompetens, samt att stödja och inspirera till fortsatta studier.

Utbildningen ska så långt som möjligt anpassas efter individens behov och önskemål. Du kan studera på grundläggande, gymnasial eller eftergymnasial nivå. Du kan studera i sammanhållen grupp med fast schema eller anpassade studier, flex/distans.

Utbildningar

Ansökningsperioden till högskola & universitet

Den 15 mars öppnar ansökningsperioden för den som vill börja på högskola eller universitet höstterminen 2022. Du kan ansöka till program eller kurser. Sista ansökningsdag är 19 april.

studera.nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och antagningen.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du söka efter utbildningar och få mer information.

Hos studie- och yrkesvägledaren på vuxenutbildningen kan du få:

  • Studie- och yrkesvägledning.
  • Informatin om utbildningar och yrken.
  • Svar på frågor och funderingar kring studier och arbetsmarknad.
  • Information om studieekonomi.
  • Hjälp med att planera dina studier och upprättande av en personlig studieplan.

Förlängd tid för slutbetyg

På grund av coronapandemin har regeringen beslutat att förlänga möjligheten att utfärda slutbetyg på komvux från 1 juli 2020 till 1 juli 2025.

Ändringen innebär alltså att det finns möjlighet att utfärda slutbetyg inom kommunal vuxenutbildning (komvux) på gymnasial nivå fram till den 1juli 2025. Enligt övergångsbestämmelser har slutbetyg kunnat utfärdas enligt äldre regler, den möjligheten kommer nu alltså att tas bort. Efter den 1 juli 2025 kan man bara utfärda gymnasieexamen för elever inom komvux på gymnasial nivå. I en sådan får bara nya kurser på gymnasial nivå ingå.

Källa: SFS 2020:247

Läs mer om regeländringen: 1 juli 2025 - nytt sista datum för att utfärda slutbetyg Länk till annan webbplats.

Skriv tentamen hos oss

Du vet väl om att vi Vuxenutbildningen har ett Lärcentra där vi erbjuder dig som studerar på högskola eller annan utbildningsanordnare att skriva tentamen eller boka grupprum med datorer hos oss. För mer information eller tidbokning, ring oss på tfn 0271-571 61.

Kontakt

Bitr rektor

Åke Lind
E-post ake.lind@ovanaker.se
Tfn 0271-571 49
Mobil: 070-191 34 98

Studie & yrkesvägledare

Kristina Jakobsson
E-post kristina.jakobsson@ovanaker.se
Tfn 0271-572 46

Assistent och informatör

Carin Lindh
E-post Carin.Lindh@ovanaker.se
Tfn 0271-571 61

E-post

vuxenutbildning@ovanaker.se

Postadress

Ovanåkers kommun
Vuxenutbildningen i Ovanåker
828 80 Edsbyn

Besöksadress

Vuxenutbildningen/Lärcentrum
Voxnadalens gymnasium
828 33 Edsbyn

Senast uppdaterad