Kontakt
En människa vandrar i skogen och inspireras!

Anne-Marie Smensgård

Friluftsinspiratör - Vardagsnära natur

Anne-Marie Smensgård från Edsbyn vandrar ofta i skog och mark. Hon kommer erbjuda er att följa med på hennes vandringar. Håll ögonen öppna här i våra kanaler.

Vad är friluftsliv för dig?

För mig är det att komma ut i skog och mark i all enkelhet. Där rensar jag skallen, återhämtar mig mentalt och fyller på med energi! Att verkligen se, ta in och vara nära naturen ger så mycket på alla plan.

Vilka är dina favorit friluftsaktiviteter?

Jag älskar att vandra! Gärna långa turer och helst i skogen. Att gå upp på berg med utsikter är en riktig favorit! Tältet följer också med då och då. Ta en tur med min SUP bräda är något som jag finner både roligt och rogivande. Jag har den liggande i bilen hela sommaren så att den alltid är med.

Vilket är ditt bästa tips att ha i ryggsäcken?

Ost och skinkfyllda queesedillas som jag steker på mitt trangia kök. Tillsammans med en soppa är det fantastiskt gott.

Vad tror du krävs för att fler ska komma i kontakt med olika friluftsaktiviteter?

Att få människor att förstå att det inte behöver vara nåt stort projekt, att det inte behövs dyra prylar eller att man måste planera innan och åka långt..

Jag tror att det många gånger bara kan handla om idétorka. Det är egentligen väldigt enkelt att komma ut och här behöver vi inte åka långt för ett äventyr i naturen. Vi bor mitt i den! En av mina finaste minnen från sommaren -21 var i Röstabo. Jag och en kompis vandrade, åkte Sup, gjorde middag på stranden & övernattade i tält.

Så nära vi har till fina ställen! Bara att ta lite matsäck & traska till något av kommunens vindskydd eller första bästa skogsglänta gör gott för både kropp & knopp.


Appen ”Naturkartan” är fantastiskt bra för den som vill hitta vandringsleder, fiskevatten, vindskydd mm.

Vidare till naturkartan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Folkhälsosamordnare

Therese Styverts Törnberg
Tfn 0271-570 23
E-post therese.styvertstornberg@ovanaker.se

Senast uppdaterad