Carolina Klûft

Foto AnneMarie Smensgård

Semester - lika viktigt som att motionera

Semestern är igång för många. Semester är inte bara härligt, det är även viktigt ur ett hälsoperspektiv. Vardagsnära natur är en viktig resurs för alla människor och ger möjlighet till fysisk aktivitet, rekreation, vila och återhämtning samt ökad naturförståelse. Vår vackra Ovanåkers kommun har många fina platser att besöka och att uppleva en natt i ett tält kan vara ett minne för livet.

Att få en eller flera veckors långledigt, och tid för vila under semestern, är viktigt för din återhämtnings skull. Återhämtning är den viktigaste faktorn för att undvika att stress övergår i psykisk ohälsa som utmattning, sömnstörningar och depression. Återhämtning behöver ske både dagligen med god sömn, men också varje vecka med en vilsam helg och årligen med uppladdning under semestern. Källa Psykolog Olof Johansson.

Även om vissa positiva effekter av semestern är kortvariga är semestern fortfarande väldigt värdefull för såväl återhämtning som att fylla på med positiva upplevelser och nya livserfarenheter! Källa Återhämtningsforskaren Lina Ejlertsson.

Rekreation - Nära till naturen

Rekreation - är bland annat vila, samt stärkande eller upplivande miljöombyte för att återhämta krafter.

Vardagsnära natur - är en viktig resurs för alla människor och ger möjlighet till fysisk aktivitet, rekreation, vila och återhämtning samt ökad naturförståelse. Vår vackra Ovanåkers kommun har många fina platser att besöka och att uppleva en natt i ett tält kan vara ett minne för livet.

Ett dygn vid Finnskogens Lilla Hawaii maxar min semester. Drömliv. / Friluftsinspiratör AnneMarie Smensgård.

Foto AnneMarie Smensgård

Detta händer sommaren 2023

Vad händer i Ovanåkers kommun? Ovanåker bjuder på en dag för hela familjen vid Hälsingegård Ol-Anders i Alfta, Sommarboken med olika teman, barnens persmässa och mycket mer.

Detta händer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I Woxnadalsnytts evenemangskalender hittar du bla. Idrottsevenemang, konserter, klubb och dans, familjeaktiviteter, konstutställningar och annat som händer i kommunen.

Woxnadalsnytt evenemangkalender Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

halsingland.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad