Kontakt

Frukostmöten för företagare

Frukostmöten för företagare anordnas en gång i månaden för företag som är registrerade i Ovanåkers kommun. Syftet är att företagare ska träffa kommunledningen och att företagare träffar varandra.

Det är ett tema vid varje frukostmöte som normalt växlar mellan Edsbyns Hotell och Alfta Gästgiveri sista onsdagen i månaden utom juni, juli och dec.
Det är information och diskussion om aktuella frågor som berör hela näringslivet, stora som små företag.

För en personlig inbjudan, meddela näringslivskontoret din mailadress.

Kommande frukostmöten

Datum

Plats

Gäster

30 januari 2019

kl. 7.30-9.00

Träförädlingens lokaler på Armborstvägen i Edsbyn (gamla Pelletsfabriken)

Välkommen till orten Edsbyplast!

Edsbyplast är ett dotterbolag till Härnösands plastindustri AB som har nischat in sig på legotillverkning av kvalificerade formsprutade produkter. Nu har de nyligen etablerat sig i Edsbyn. Vi vill såklart se fabriken samt höra hur de tänker arbeta och självklart hälsa de välkomna!

VD Kim Müller hälsar oss välkomna.

Vi bjuder på kaffe och smörgås. Så anmäl dig till Lina Kronberg på lina.kronberg@ovanaker.se senast 25 januari.

27 februari 2019
kl. 7.30-9.00

Alfta Gästis

En pigg 100-åring om digitaliseringen
I över 100 år har Ljusnan varit en stark röst i bygden. Vid förra sekelskiftet satt människorna och väntade tålmodigt på tidningen, som då var en kvällstidning. Numera finns nyheter från hela världen tillgängliga dygnet runt. Så hur når man då ut i mediebruset?

Ljusnan tillhör sedan några år tillbaka Mittmedia som nyligen köptes upp av Bonnier. Oavsett ägarbild så arbetar de aktivt med digitalt fokus. I takt med att tiderna ändras, måste också arbetssättet utvecklas.

På frukostmötet denna gång kommer Mittmedias säljledare i Hälsingland Jennie Helmersson, Lena Tofält och Ulrika Ström och berättar hur de arbetar för att fortsätta att synas och höras. Men också hur de arbetar med att stötta företagare med att nå ut med sitt budskap.

27 mars 2019
kl. 7.30-9.00

Kitchen i Alfta

Får jag bygga?

Behöver verksamheten byggas ut? Eller funderar du som företagare över olika tillstånd? På Ovanåkers kommuns miljö- och byggavdelning hanteras ärenden gällande bygglov och tillsyn inom miljöbalken och livsmedelslagstiftningen.

Mattias Bergström är ny miljö- och byggchef på Ovanåkers kommun och han gästar detta frukostmöte tillsammans med några av sina medarbetare som du som företagare ibland kan komma i kontakt med.

24 april 2019

kl. 7.30-9.00

Plats inte bokad

Vi blickar mot Järvsö – en turismmagnet.

Företagarfrukosten denna gång lyssnar vi på Destination Järvsö och hör hur de arbetar med att sätta Järvsö på turistkartan, sommar som vinter. Maria Rosén och Fredrik Vest berättar hur företagarna i Järvsö samarbetar för att turisterna ska trivas och stanna längre i bygden. Inbjuden är också entreprenören Anders Bucht som berättar om olika projekt, bland annat Bergshotellet i Järvsö.

29 maj 2019
kl. 7.30-9.00

Hälsingegård Ol-Anders i Alfta

Sommaren står för dörren – är du redo?

Sköna maj och det sista frukostmötet innan sommaren har vi på Hälsingegård Ol-Anders i Alfta.

Denna gång blir det två punkter. Vilken kommun har länets bästa företagsklimat? – regionchef Lotta Pettersson från Svenskt Näringsliv kommer och presenterar årets företagsranking. Därefter blir det fokus på sommaren och dess aktiviteter. Världsarvsgården fortsätter att locka besökare med Migrantmuseet och Ösa Museum. Vi kommer att berätta om Biosfärnomineringen och andra sommaraktiviteter. Vad händer mer runt om i kommunen i sommar? Hur kan vi tillsammans skapa minnen för våra besökare?

 

Kontakt

Näringslivskontoret

Tfn 0271-570 00 vx
E-post naringslivskontoret@ovanaker.se

Senast uppdaterad 2019-02-13 13.38

Tyck till om sidan