Dans för hälsa

Dans för hälsa är en insats för att stärka psykisk hälsa som bygger både på forskning och beprövad erfarenhet. Satsningen görs av Centrala elevhälsan inom barn- och utbildningsförvaltningen genom ett samarbete med Kulturskolan och kultur- och fritidsförvaltningen.

Dans som insats

Den Centrala elevhälsan arbetar i förebyggande syfte med friskfaktorer för att främja och förebygga den psykiska ohälsan och rörelseglädje är en del i detta.

Dans för Hälsa är en forskningsbaserad metod för att stärka psykisk hälsa hos unga som nu används över hela landet. Dans kan bidra till en bättre psykisk hälsa genom att fokus ligger på upplevelse av den egna kroppen istället för att värdera den.

Centrala elevhälsan arbetar med att stärka det psykiska välbefinnandet hos unga och dans för hälsa är en del av det arbetet. Vi arbetar för att öka likvärdigheten och kommer därför erbjuda denna forskningsbaserade metod i både Alfta och Edsbyns skolområde, säger Kristin Friberg Elevhälsochef centrala elevhälsan

Kom som du är!

Känner du dig stressad, har du ont i magen, huvudvärk eller är du ofta trött eller Orolig? Kanske känner du dig osäker? Dansen är helt kravlös, inga förkunskaper krävs. På ett lekfullt sätt rör vi oss till olika typer av musik. Dansen syftar till att stärka din självkänsla och tilltro till den egna kroppen. Vi dansar i bekväma kläder, barfota eller i strumpor. Vi bjuder på frukt.

Dansen är för dig som är ca 12-14 år, den är kostnadsfri och helt kravlös. Kom som du är!

När och var?

Dans i grupp, 1 ggr/vecka. Start vecka 7.

När: Måndagar kl. 15.00-16.00
Plats: Celsiusskolan, Edsbyn
Instruktör: Kristin Träff

När: Tisdagar kl. 14.30-15.30
Plats: Alftaskolan
Instruktör: Therese Styverts Törnberg

Anmälan

Kontakta centrala elevhälsan (skolsköterska eller skolkurator) för mer information på skolan eller fyll i intresseanmälan så kontaktar vi dig.

Till intresseanmälan Öppnas i nytt fönster.

Två kvinnor i grå t-shirt och svarta byxor står framför en vit vägg och sträcker ut ben och armar på ett lekfullt sätt. 

Kristin Träff och Therese Styverts Törnberg leder Dans för hälsa.

Senast uppdaterad