Kontakt

School´s Out - Vad gör ditt barn om sommarkvällarna?

Trygghetsvandring sker hela sommaren 2023. Men det är viktigt att ni som vårdnadshavare tar reda på vad era unga gör och var de befinner sig.

I sommar finns det personal från Ovanåkers kommun ute och trygghetsvandrar, fritidsgårdarna hittar också på olika aktiviteter med era undgomar, men det är viktigt att du som vårdnadshavare tar reda på vad era unga gör och var de befinner sig.

Ikväll är det bla. ett evenemang i Söderhamn som lockar våra unga. Det heter School´s Out och ni kan läsa och mera information nedan.

School’s Out är Söderhamns nyktra skolavslutningsfestival – kostnadsfritt och för alla! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För att komma dit är det många föräldrar som skjutsar, men vi har även många unga som åker buss och är bra för vår miljö. MEN många gånger inte så bra arbetsmiljö för busschaufförerna. Berusade unga åker med bussarna och framförallt de bussar som går hem nattetid.

Vädjar nu att vi tillsammans kollar av med våra unga och att vi ser till att X-trafik får en god arbetsmiljö. Möt och följ upp era unga vid bussarna. X-trafik tidtabeller Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ingen vårdnadshavare förväntas ersätta polis eller socialtjänst. Vid pågående brott, ring 112. För polisanmälan, ring 114 14 eller skicka in ett tips till polisen.

Ditt viktiga nej!

Full koll finns för att hjälpa och peppa föräldrar och andra viktiga vuxna att säga nej till sin tonåring när det gäller alkohol och andra droger. Läs mer och ta stöd här: www.fullkoll.nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Folkhälsosamordnare

Therese Styverts Törnberg
Tfn, 0271-570 23
E-post, therese.styvertstornberg@ovanaker.se

Senast uppdaterad