Trygg i Ovanåker

Satsningen Trygg i Ovanåker fortsätter sommaren 2023. Insatsen ökade tryggheten bland våra unga och i ungdomsdialog återigen prioriterades högt.

Ökad trygghet

De som finns ute i sommar är bekanta ansikten bland våra ungdomar, bland annat fritidsledare, kuratorer, lärare och personal från socialtjänsten.

De flesta ingår i kommunens nätverk för förebyggande insatser i Ovanåkers kommun där också polisen och Aefab ingår. Läs mer om förebyggande insatser i Ovanåker Öppnas i nytt fönster.

Trygg i Ovanåker- personal kommer att finnas på båda orterna Alfta och Edsbyn fredagar och lördagskvällar, från 19 maj tom 19 augusti.

Det kommer att ordnas olika aktiviteter som exempel kubbspel eller korvgrillning, och en del kvällar finns de på plats så att unga bara kan komma och prata.

Jag vill hjälpa till! Hur gör jag?

Är du förälder, annan vuxen eller varför inte en senior som vill bidra till en ökad trygghet bland våra unga? Välkommen att ansluta till trygghetsvandrarna.

För att veta vilka som kommer att vara ute och kunna sammansluta med dem utepå byarna Alfta och Edsbyn, gå med i facebookgruppen Trygg i Ovanåker Länk till annan webbplats.som uppdateras.

Eller bara gå ut på en promenad, cykelrunda så träffas ni säkerligen på dem.

Känner du oro?

Om det är en akut situation, ring 112.

Om du själv eller någon du känner har blivit utsatt för brott, anmäl det till polisen genom att ringa 114 14.

Om du sett eller hört något som skulle kunna hjälpa polisen att upptäcka, förebygga eller utreda brott kan du tipsa oss: Tipsa polisen Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad