Utmaningen Gå & cykla till skolan

I höstas antog Lillboskolan utmaningen "Gå & Cykla till skolan". Syftet med utmaningen är att förbättra trafiksäkerheten i barnens närmiljöer, främja hälsan och bidra till en bättre miljö.

Nu under våren besökte Ovanåkers kommuns folkhälsosamordnare tillsammans med en representant från Svenska Kyrkan Lillboskolan för att uppmärksamma deras insats i utmaningen. Ett till diplom delades ut av kommunens folkhäsosamordnare och hon delade även ut reflexer. Man passade även på att berätta om vad Gata & park-avdelningen jobbar med och hur de ser över våra gator med skyltning och belysning för att öka tryggheten vid gång och cykelvägar i kommunen.

Folkhälsosamordnaren berättade för eleverna om hur fysisk aktivitet påverkar våra kroppar och hjälper hjärnan för bättre inlärning. De pratade också om hur vi hjälper vår miljö och våra skogar när vi lämnar bilen hemma och hur bra man mår av att promenera, särskilt i skogen. Eleverna fick också prata om hur man vilar hjärnan, något som både elever och föräldrar kan ha nytta av, som att vila från skärmar särskilt innan läggdags.

Eleverna blev även tilldelade reflexmössor som är sponsrade av Svenska Kyrkan och ett lokalt företag.

Svenska Kyrkan, Alfta-Ovanåkers församling

Trafikkalendern

Gå & Cykla till skolan arrangeras av Trafikkalendern Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – Sveriges största läromedel om trafiksäkerhet för barn.

Senast uppdaterad