Företagsbesök – COLORAMA SÖDERLUNS FÄRG & MÅLERI

I fredags besökte vi familjeföretaget Knåda Sport och idag måndag besökte vi nästa familjeföretag.
I Centrala Edsbyn ligger Colorama, även känt som Söderlunds, beläget och Björn Vidner som idag driver företag är den tredje generationen i sin släkt som ansvarar för firman.

I början av 1900-talet köpte Björns morfar (Per Karlsson) verksamheten och till en början var det en ren färghandel. Under 60-talet tog pappa Harry vid och nu är det alltså Björn som tillsammans med frun Marie driver företaget.
Med åren har företaget gått från en färghandel till en allt i allo-butik och målerifirma. Man säljer nu heminredning, tapeter, småel, outdoor-produkter, hundmat och andra attiraljer till dom fyrbenta vännerna samt mycket mer.

Trots att man är en återförsäljare med ett brett sortiment försöker man att inte sälja sådant som andra butiker på orten säljer. Relationen till andra handlar anses vara mycket god och att samarbeta på orten är inga problem tycker Björn.
Som exempel händer det ganska ofta att Karl Hedin och Colorama rekommenderar varandra, trots att de egentligen är konkurrenter.

Som många andra fysiska butiker har även denna haft sina utmaningar när det kommer till konkurrens från näthandeln. Men de senaste åren har trenden vänt och försäljningen ökat. Mycket tack vare en utveckling hos leverantörer som förstår utmaningarna och kan hitta vägar som förenklar återförsäljarna.

I nuläget har man fem målare, en plattsättare/murare samt tre personer i butiken anställda.
Företagets styrka ligger i personalens kompetens:
”Vi har flera personer anställda som arbetat inom färghandeln i hela sitt liv. Dessutom har vi spetskompetens inom murning/plattsättning men även inom hundmat” berättar Björn och skrattar.
Även leverantörer och kunder är något som Björn lyfter fram under samtalet: ”Det spelar ingen roll vad vi vill ha, leverantörerna kan fixa fram allt vi ber om känns det som. Vi är också väldigt tacksamma för alla kunder vi har, utan våra fantastiska kunder så skulle vi inte kunna bedriva den verksamhet vi gör”.

Vi tackar Björn så mycket för att vi fick komma och önskar en trevlig påsk.


Med på besöket var:

Yoomi Renström – Kommunstyrelsens ordförande
Hans Jonsson – Kommunalråd
Patrik Bossen – Barn- och utbildningsnämndens ordförande
Fredrik Persson - Näringslivsutvecklare


Senast uppdaterad