Företagsbesök – K Ungh

K Ungh är ett modernt privatägt företag som specialiserar sig på tillverkning av våtservetter.
Trots att våtservetter är något de allra flesta bara använder en gång och sedan kastar i soporna så är kvalitet något som företaget strävar efter, både för kundernas och miljöns skull.

1984 startade Kjell Ungh sitt företag, då som grossist inom sanitetsprodukter.
1999 i Frankrike, när ett affärsmöte blev inställt, föddes idén till det företag vi ser idag. Istället för att slösa bort den lediga tiden, tog Kjell Ungh en promenad runt i butiker. Det var då han lade märke till det breda utbudet av våtservetter, som vid den tiden var relativt ovanliga i Sverige.
Samma natt, på hotellrummet, var tankeverksamheten igång hos Kjell och skisserna på en maskin för tillverkning av våtservetter hade påbörjats.
Två år senare rullade den första våtservetten genom den egendesignade maskinen och resten är historia.

I nuläget är man 47 anställda och när produktionen är i full drift tillverkas sex förpackningar våtservetter i sekunden.
Förutom ett mindre företag i Finland så är man relativt ensamma i norden inom branschen. Små marginaler gör att en uppstart av ett liknande företag är en krävande process och framtiden för K Ungh AB ser ljus ut.
Man har i flera omgångar byggt ut sina lokaler och inom ett år räknar man med att investera ytterligare ungefär 80-90 miljoner. En investering som görs för att man tror på framtiden och ser att tillväxten ser fortsatt mycket stark ut.
Man är även inne i en rekryteringsprocess och inom någon vecka räknar man med att vara ungefär 50 anställda.


Vi från Ovanåkers kommun tackar för att vi fick hälsa på och önskar en trevlig helg!


Medverkande från kommunen var

Yoomi Renström
Hans Jonsson
Andreas Kissner
Stefan Jonsson
Fredrik Persson


Senast uppdaterad