FÖRETAGSBESÖK – PERMIA INREDNINGAR

Permia Inredningar AB grundades 1982 av Per och Mia Bucht med namnet Permia Inredningar AB efter grundarnas förnamn. Företaget började med försäljning av furumöbler till stugor och restauranger men övergick snabbt till att fokusera på fjällvärlden, influerat av det ökade intresset kring skidåkning under slalomfebern på 1980-talet.

Idag specialiserar sig Permia på att utveckla och tillverka slitstarka, funktionella och stilrena möbler och inredning, särskilt anpassade för fjällmiljöer, hotell och restauranger. Företaget har en stark kundbas som växt under Anders Buchts ledning, där fokus har legat på att skapa produkter som tål tuff hantering och har smart förvaring för att möta behoven hos aktiva fjällbesökare.
Man har alltifrån svenska lokalproducerade produkter till sådant som tillverkas i Litauen. Samma höga kvalitetskrav tillämpas oavsett var produktionen sker.

 

2012 förvärvade Björkmans möbler Permia Inredningar AB, och 2016 bestämde sig Helene Svedberg för att köpa företaget tillsammans med Stina Eriksson och Sara Dahlberg.
Sedan 2023 ägs och drivs företaget av Helene Grims och Stina Eriksson, som fortsätter att förvalta Permia Inredning med samma dedikation och fokus på kvalitet och funktionalitet.
Sedan 2022 har man sex kontor på Krangatan i Alfta och man är totalt tio anställda i företaget.
Företagets styrka är service och kvalitet och man erbjuder sina kunder helhetslösningar. Man gör i stort sett allt utom (citat) ”fyller på öl i kylen och bäddar sängarna”.
Är du förresten sugen på att se ett lokalt företag i TV? I höst kommer nämligen Permia Inredningar att synas i kanal 5 via programmet Stugdrömmar.

Vi från Ovanåkers kommun tackar för att vi fick komma.

Vi som besökte företaget var:
Yoomi Renström – Kommunstyrelsens ordförande
Hans Jonsson – Vice kommunalråd
Andreas Kissner - Oppositionsråd
Stefan Jonsson – Arbetsmarknads och Näringslivschef
Fredrik Persson - Näringslivsutvecklare

 

Senast uppdaterad