Företagsbesök – SOLBACKA GÅRD

Idag gjorde vi från Ovanåkers kommun, tillsammans med Bollnästravet, ett besök på Solbacka Gård i Söderomsjön utanför Edsbyn.

I slutet av förra året tog Alex Ljungman, Emma Tångring och Pippi Gunnars över stället efter att länge ha letat efter en egen gård.
Alex och Emma har sedan tidigare jobbat som travhästskötare åt olika travtränare och när de såg Solbacka Gård komma ut till försäljning gjorde de, tillsammans med Emmas mamma Pippi, slag i saken.
Inom det 48 hektar stora området finns nu 45 travhästar, flera hagar för lösdrift, en rundbana på 800 meter, en rakbana på 500 meter, ett stall med 23 boxar och mycket mycket mer.
I nuläget är det Alex som lever på verksamheten medan både Pippi och Emma jobbar på annat håll. Men målet är att åtminstone Emma också ska kunna leva på verksamheten i framtiden.
Till våren kommer antalet hästar att öka på gården då tio fölningar väntar och det är en förutsättning då man med hjälp av unghästar kan bygga verksamheten från grunden. Vill det sig rätt kanske det kommer någon blivande stjärna från Solbacka Gård framöver.

Vi från Ovanåkers kommun tillsammans med Bollnästravet önskar Alex, Emma och Pippi varmt välkomna!

Med på besöket var:
Helen Forsblom och Stefan Samuelsson - Bollnästravet
Yoomi Renström, Hans Jonsson, Andreas Kissner, Fredrik Persson – Ovanåkers kommun


Senast uppdaterad