Lotta Pettersson, regionchef Svenskt Näringsliv om Ovanåkers företagsklimat, och statistik som visar omdöme av företagsklimatet i kommunen.

Lotta Petterson från Svenskt Näringsliv gästar frukostmötet i oktober och pratar företagsklimat. Foto: Per-Erik Jäderberg

Företagsklimat i fokus på frukostmötet i oktober

Toppbetyg för Ovanåker i företagsklimat, men vad betyder det? Välkommen att höra mer på företagarfrukosten 26 oktober då regionchef Lotta Petterson från Svenskt Näringsliv gästar oss.

När: Onsdag 26 oktober kl 07.30-09.00

Var: Gästisbacken, Alfta.

Anmälan: till lina.kronberg@ovanaker.se

På oktober månads frukostmöte för företagare är temat Företagsklimat och inbjuden gäst är Svenskt Näringslivs regionchef Lotta Petterson.

Företagarna ger återigen kommunen högt betyg i företagsklimat. Ovanåker får 3.8 i betyg vilket är det högsta betyget någonsin som kommunen fått i företagsklimat. Detta gör att Ovanåkers kommun är bäst i Hälsingland och på plats två i länet.

Varje år skickar Svenskt Näringsliv ut en enkät till företagare för att ge sin bild på hur de tycker att företagsklimatet är i den egna kommunen. I årets attitydundersökning har 107 företagare i Ovanåker svarat och det ger en svarsfrekvens på 55 procent.

Ovanåkers kommun placerar sig på en andra plats i länet efter Ockelbo. Det är Ockelbo, Ovanåker och Hofors som fortsatt slåss om pallplaceringarna i Gävleborg. Trots att vi i år tappat vår förstaplats i länet till Ockelbo klättrar vi fyra placeringar till plats 108 i landet.

Senast uppdaterad