Prion- information till vårdnadshavare i förskola

Prion är en digital lärportal, som vi kommer att börja använda i vår. Här finns mer information om vad Prion är och vad vi kommer använda det till.

Vad är Prion?

Prion är en användarvänlig digital lärportal i form av en app som vi har valt att integrera i förskolans verksamhet. Den skapar en smidig och effektiv plattform för att dela viktig information, kommunicera med er föräldrar och främja barnens lärande. Genom Prion kommer ni att kunna få en närmare inblick i ert barns aktiviteter och framsteg på ett mer interaktivt sätt. Här kommer ni också att registrera barnens närvarotider.

Hur fungerar Prion?

I Prion kan bilder, filmer, texter och dokument publiceras. När pedagogerna publicerar nytt material i appen notifieras ni om att det finns nytt innehåll. Vi rekommenderar att ni tillåter Prion att skicka pushnotiser till er för att inte gå miste om information. Skulle ni ändå ha missat information får ni ett påminnelsemail efter några dagar. Ni kan ”gilla” inlägg i appen för att visa att ni tagit del av innehållet. Ni kan även lämna kommentarer på inläggen.

Inblick och delaktighet

Pedagogerna kommer att kunna tagga inlägg med läroplansmålen. Det ger er vårdnadshavare möjlighet att tydligt kunna följa det pedagogiska arbetet och ger verksamheten statistik över den löpande måluppfyllelsen.

Vi vill uppmuntra er att använda materialet ni får ta del av via Prion som underlag för att samtala med ert barn hemma. Det hjälper barnets språkutveckling och vidareutveckling av de moment som vi arbetar med på dagen.

Prion ersätter Edlevo

Den 1 april kommer nuvarande Edlevo app att ersättas av Prion app. Ni som vårdnadshavare ska efter införandet registrera ert barns närvarotider, anmäla barnet frånvarande eller lämna meddelande om lämning och hämtning i Prion.

Hur kommer ni igång med Prion?

Inom kort kommer ni att få en personlig inloggning till Prion via era e-postadresser. Följ de enkla stegen för att skapa ert konto och komma åt alla funktioner som plattformen erbjuder. Mer information om vad ni som vårdnadshavare kan göra kan ni läsa mer om i den digitala Guide för Vårdnadshavare. Pdf, 9.1 MB, öppnas i nytt fönster.

Har ni frågor är ni välkomna att höra av er till din förskola. Om ni upplever tekniska problem kan ni även ta kontakt med vår support på: support@utb.ovanaker.se.

Vi är övertygade om att Prion kommer att bli ett fantastiskt verktyg för att stärka samarbetet mellan föräldrar och förskola samt öka er insikt i ert barns dagliga äventyr här hos oss.

Tack för ert förtroende och ert engagemang i ert barns utbildning.

Senast uppdaterad