Arjan Mohammad

Arjan

1. Berätta om dig? Vem är du?

Jag heter Arjan Mohammad och är 48 år gammal. Jag kom från Syrien 2014 på grund av kriget.

Jag är gift och jag har två barn. Min äldsta son är 15 år och min yngsta son är 10 år.

I mitt land studerade jag till tolfte klass på den vetenskapliga sektionen. Efter militärtjänsten fick jag ett körkort och arbetade några år som bränsletankförare. Efter det arbetade jag i ett privat företag som servicebilförare och min chef och hans barn var väldigt trevliga. När det förbannade kriget började flydde många från dödens spöke, och vi var bland dem.

Vi kom till Sverige i hopp om ett fredligt och anständigt liv. Till en början gick jag på SFI, efter det fick jag en praktik i sex månader på Alfta Skolan.

När jag avslutade praktiken fick jag mitt första jobb på biblioteket och på museet i Edsbyn. Och det här jobbet fick jag med hjälp av Ovanåkers kommun och deras coach. Därefter fick jag ett fast jobb på Svenska fönsterfabriken och även där med hjälp av Ovanåkers kommuns AME jobbcoach. Jag tackar dem för deras stora insatser.

Jag har arbetat på flera ställen i fabriken, och jag tycker uppriktigt sagt att de flesta cheferna och mina arbetarkompisar är riktigt trevliga och jag är mycket tacksam att fått detta jobb.

2. vad som har förändrats i ditt liv sedan du började jobba?

Efter att jag fick jobbet sätter jag upp mål framför mig och arbetar för att uppnå dem Till exempel: Jag fick ett förarbevis, sedan köpte jag en bil och sedan köpte jag ett hus. Allt detta positiva hände med hjälp av Ovanåkers kommuns Arbetsmarknadsavdelning. Jag tackar er alla uppriktigt och från mitt hjärta.

3. Vad gör du på fritiden

På fritiden sitter jag gärna med min familj och tittar på tv: n eller tar en promenad tillsammans eller spelar schack tillsammans.

Senast uppdaterad