Khaled Zouroum

khaled

Hej!

Mitt namn är Khaled Zouroum och är 33 år gammal. Jag jobbar som handledare på AME Ovanåkers kommun och vill berätta här lite om mig och hur jag fick mitt jobb.
Jag kommer från Syrien och har bott i Sverige sedan 2015.
Först bodde jag i en liten by som heter Stöndar i Kramfors kommun. Byn ligger mitt i skogen och det fanns ingenting att göra, så jag utnyttjade tiden med att börja lära mig svenska språket själv och det som hjälpte mig lite var att jag har studerat arkeologi på universitetet i Syrien och därför är jag van vid att studera självständigt. Efter det flyttade jag till björna och sedan till Karlskrona.
2017 flyttade jag till Edsbyn och sedan dess bor jag här. Jag skrev in mig på arbetsförmedlingen i februari 2017 som arbetssökande och började min etableringsplan. Först fick jag börja delta i en aktivitet i 3 månader på aktivitetshuset. Jag fick börja samtidigt på SFI på deltid. Jag tyckte att det var väldigt bra kombination mellan aktiviteten och SFI då lär man sig svenska och mycket om svenska samhället på olika sätt och man får träffa fler personer. Aktiviteten tog slut och då fortsatte jag bara på SFI. I september 2017 fick jag träffa AMEs jobbcoach Ann Olsson och hon berättade om LX projektet och erbjöd mig en anställning genom LX projektet med placering på aktivitetshuset. Jag accepterade direkt eftersom jag kände alla som jobbar där och tyckte att även om anställningen var tidsbegränsad men den är en stor möjlighet så att jag utvecklar svenska språket och skapa nya kontakter.
Jag började som verksamhetsstödjare och nu jobbar jag som handledare på AME. Jag trivs väldigt mycket i mitt jobb och tycker att det är ett intressant jobb där lär jag mig något nytt varje dag. Jag har världens bästa kollegor och chef.
Det var lite om hur jag fick jobbet tack vare AMEs jobbcoach Ann Olsson som hon är en av mina kollegor nu.
Min avdelningschef var Dagmara Hälsing och hon var en av de som stödde och motiverade mig hela vägen så under tiden av min anställning fick jag klara SFI, svenska som andraspråk på grundnivå och svenska som andraspråk 1,2,3 på gymnasienivå. Engelska 5 och 6, Och dessutom tog jag körkort och köpte min allra första bil.
På fritiden fotograferar jag mycket i naturen och det finns många fina platser här i Ovanåkers kommun. Jag trivs här och vill bo kvar här.


Tack så mycket.

Senast uppdaterad