Jonathan Grängfors

Jonathan Grängfors

1.Vem är du?

Hej! Mitt namn är Jonathan Grängfors och jag jobbar på Granngården i Edsbyn.

2.Hur har din resa varit till att du fått detta jobb?

Resan till jobbet jag har nu var väl inte så märkvärdig egentligen. Jag var hemma i två år efter att jag slutade gymnasiet, insåg att det inte var hållbart och skrev in mig på arbetsförmedlingen. Väl där så lyckades jag få praktik på Hembygdsföreningen i två månader och även om det var ett intressant jobb så fanns det inga möjligheter för anställning. Så jag blev tvungen att leta ett nytt ställe att praktisera på. Jag blev rekommenderad att prova på Granngården av min kontakt på AME (Kent Jonsson) och min morfar, som hade skjutsat mig till mötet, envisades med att vi skulle åka dit direkt. Det visade sig att morfar bor granne med chefen där så de kände varandra vilket jag tror hjälpte. Så jag fick praktik i två månader och från första april 2018 vart jag anställd som sommararbetare, och det ledde vidare till fast anställning.

3.Hur trivs du med ditt jobb?

Jag trivs jättebra på mitt jobb. Jag jobbar med fantastiska människor och jag tycker det är kul att jobba med att ta hand om kunder.

4.Vad innebär det för dig att ha ett jobb?

Ett jobb för mig tror jag mest innebär ekonomisk säkerhet, vilket är viktigt för att ta sig vidare i livet, men samtidigt så anser jag att man inte ska ta ett jobb man inte trivs med.

5.Vad gör du på fritiden?

På fritiden sitter jag mest och spelar på min dator, men jag tycker mycket om att fiska också och försöker göra det så mycket jag hinner och tillåts, utöver det så hänger jag med kompisar och bygger modeller.

6.Ditt smultronställe i Ovanåkers kommun?

Oj, det är svårt att bara välja ett då det finns så många fina platser i vår vackra kommun. Men om jag är tvungen att välja så blir det antingen en badplats uppe i Ryggesbo, som är väldigt mysig att vara på, eller danspaviljongen i Viksjöfors, där de brukar ha café på somrarna. Tyvärr så har de inte kunnat ha det på två år nu pga. Covid19, men gud vad jag längtar tillbaka dit å bara sitta å snacka med kompisar i flera timmar (och fika såklart)

Senast uppdaterad