Welday Zerea

Bild på Aradom på sitt arbetsplats

Hej!

Mitt namn är Welday Zerea och jag kommer från Eritrea. Jag är 42 år gammal. Jag är gift och har tre barn. Jag har bott i Sverige sedan 2014 och nu bor jag i Edsbyn.

I mitt hemland läste jag grundskolan. Jag jobbade på familjens gård med odling av grönsaker och spannmål. Jag hjälpte till att sälja mjölk.

När jag kom till Sverige började jag på SFI för att lära mig språket så att jag kan hitta jobb. De senaste åren har jag arbetat på Thorn i Virserum AB, ett tungt och krävande produktionsarbete i högt tempo.

September 2021 började jag på AME som arbetsträning. Jag fick mycket stöttning och handledarna hjälpte mig med min utveckling.
AMEs jobbcoach har hjälpt mig att få en praktik på Alfta kvalitetslego AB.
Efter ett antal veckors praktik fick jag en anställning hos de och nu jobbar jag på ett företag där jag trivs oerhört bra och har jättebra arbetskamrater.

Det känns väldigt tryggt ekonomiskt nu. Jag fokuserar mycket mera på svenska språket nu. Att vara på jobbet hjälper mig också mycket med språket då jag kan prata med mina svenska kollegor..

Jag planerar att utbilda mig mer för att utvecklas och bli ännu bättre. Jag planerar också att köpa ett hus för att jag vill bo kvar i Ovanåkers kommun. Jag tycker om vår kommun för att den är lugnt och trygg det är ett bra ställe att växa upp på.

På fritiden tycker jag om att göra olika saker men det beror ju på vädret. Om det är fint väder brukar jag umgås med vänner och ta en lugn promenad. Men när det är dåligt väder tittar jag på svensk tv för att lära mig mera svenska.

Tack så mycket!

Welday

Senast uppdaterad