Joakim Stålbrandt

Jocke

1.Vem är du?

Joakim Stålbrandt, 27 år, uppvuxen i Alfta.

2.Vad jobbar du med nu/vad gör du nu?

Jag är träindustriarbetare på AB Rundvirke, där vi förädlar trä genom hyvling, kapning, limning, skarvning.

3.Hur har din resa varit till att du fått detta jobb?

Livsförändrande. Jag hade ångest i 6-7 år innan jag fick hjälp av en kurator och socialtjänsten. Dom rekommenderade projektet "Ett hållbart arbetsliv" genom Trisam. Jag hoppade med där och fick arbetsträning samtidigt som jag gick en KBT behandling med kurator. Började i liten skala, 2 halvdagar i veckan, och ökade snabbt. Innan jag visste ordet av hade jag fått praktik och provanställning på AB Rundvirke.

4.Hur fick du ditt jobb?

Genom projektet "Ett hållbart arbetsliv" fick jag arbetsträning och senare praktik. Efter praktik ville arbetsgivaren provanställa mig.

5.Hur trivs du med ditt jobb?

Jag trivs jättebra då det är ett arbetsområde där jag inte haft någon erfarenhet tidigare. Jag lär mig nya saker varje dag och arbetskamraterna är störtsköna.

6.Vad innebär det för dig att ha ett jobb?

Att ha ett jobb gör att jag inte behöver leva på föräldrar eller syskon. Jag kan försörja mig själv och börja ge tillbaka. Nu känner jag att livet börjar på riktigt då jag kan göra vad jag vill och inte oroa mig för framtiden.

7.Vad gör du på fritiden?

På fritiden läser jag gärna, följer NHL, spelar tv-spel, gitarr eller kollar på film. Nyligen har jag börjat intressera mig för bushcraft.

8.Ditt smultronställe i Ovanåkers kommun?

Mitt smultronställe måste vara med näsan i en bok, vart jag än är.

Senast uppdaterad