Ester Kayembe

Ester Kayembe

1. Berätta om dig? Vem är du?

Ester Kayembe heter jag och är 23 år. Jag har en kongolesisk uppväxt i Uganda och flyttade till Sverige i Edsbyn 2013. Jag har pluggat ekonomi programmet på hälsingegymnasiet och gick ut 2019. I Uganda studerade jag också lite på gymnasiet innan jag kom till Sverige. Jag har jobbat på många olika ställen som sommarjobbare till exempel på Aefab, Ol-Anders hälsingegård i caféet, Sveaskog m.m. Innan jag började jobba på Ica supermarket hade jag pratik på Preem. Tack vare AME och deras jobbcoacher Kent och Ann fick jag en projektanställning på ICA supermarket. Jag trivdes jättebra under projekttiden och lärde mig nya saker hela tiden. Sedan fick jag tillsvidareanställning och har jobbat här i ett år nu.

2. Vad som har förändrats i ditt liv sedan du började jobba?

Efter skolan hade jag ingen aning om vad jag skulle göra, plugga vidare eller jobba. Jag var så förvirrad men med hjälp av AMEs jobbcoach Kent Jonsson fick jag praktik i två månader på Preem. Där kände jag att träffa människor och jobba med service skulle passa mig. Jag är stolt över mitt jobb på ICA Supermarket. Det har gett mig möjlighet att försörja mig själv och min familj ekonomiskt. Jag mår så bra, känner mig tryggare och stressfri för att jag har ett jobb som jag gillar, jag har ett drömjobb.

3. Hur trivs du med ditt jobb?

Jag trivs jättebra på mitt jobb. Jag jobbar med härliga och fina människor. Jag tycker också att det är jättespännande och kul att ta hand om och hjälpa kunder.

4. Vad är dina planer för framtiden?

I framtiden vill jag ta körkort, jobba, plugga vidare, köpa hus här i Ovanåker för det är en lugn och trygg kommun för min familj.

5.Vad tycker du om Ovanåkers kommun?

Jag tycker om vår kommun för att den är lugnt och trygg, ett bra ställe att växa upp på.

6. Vad gör du på fritiden

På fritiden hänger jag med vänner och familj, promenerar, tränar och är i naturen. Tycker även om att resa.

Senast uppdaterad