Mohamad Alali

Mohamad Alali

Hej!

Mohamad Alali heter jag och jag är 27 år gammal. Jag kom till Sverige 2015. Det första jag satsade på var körkortet eftersom det är viktigt att ha körkort. I mitt hemland jobbade jag som snickare. I Sverige har jag gått på SFI, klarade av SFI på ett år och sedan gick jag svetsutbildning.

Efter detta bestämde jag att jag skulle klara av grundskolan, och det gjorde jag sedan så utbildade jag mig till vårdbiträde. Jag jobbade först lite inom vården sedan fick jag ett chans att göra en praktik på AT-Träkomponent AB med hjälp av AME Ovanåkers kommun. Nu är jag anställd där och trivs bra på mitt jobb. Jag hoppas att få en tillsvidareanställning och kunna fortsätta jobba kvar här.

Hela mitt liv påverkades av att gå från att vara arbetssökande till att ha ett jobb. Plötsligt öppnades nya möjligheter och jag fick nya rutiner.

Jag planerar att jobba vidare på AT-Träkomponent AB, sedan ska jag och min familj köpa ett hus här i Ovanåkers kommun.

Det är så lugnt i Ovanåkers kommun och jag tycker att det finns massa möjligheter inom jobb och fritidsaktiviteter speciellt för barn så det passar mig som har barn att bo här.

På min fritid brukar jag vara med min familj, orientera i skogen, och nu i vintern brukar vi åka skidor och slalom på Edsbyns fina Gårdtjärnsberget.

Senast uppdaterad