Nytt virke ger ny kraft i klubben

Det har varit full aktivitet den senaste tiden på Woxnadalens Motorstadion i Viken utanför Alfta. Bit för bit har det gamla staketet runt banan bytts ut och snart ska läktaren få nya brädor. Målet är att arrangera en SM-tävling och för det måste banan uppfylla flera säkerhetskriterier. Nu är klubben en bra bit på väg, tack vare det kommunala arbetsmarknadsprojektet Kompetens & Resurs.

Attraktivare Ovanåker

Sune Larsson är en av eldsjälarna i Woxnadalens Motorklubb och det är ingen överdrift att påstå att crossbanan i Viken är hans andra hem. Som elvaåring hörde han på håll från barndomshemmet i Malvik ljudet av mullrande fordon på crossbanan. Genast satte sig grabben på cykeln och trampade kilometrarna till Viken för få se de häftiga crossarna.

Där och då blev Sune Larsson motorentusiast. Det har blivit otaliga träningstimmar i både motocross och skoter i Woxnadalens Motorklubbs-färger. Numera ligger Sune Larssons tävlingströja på hyllan men engagemanget för klubben kvarstår.

– Vi siktar på att arrangera en SM-tävling här 2018. Men för att få göra det måste banan uppfylla vissa säkerhetskriterier. Nu tack vare upprustningen av staketet så är vi en god bit på väg, säger Sune Larsson.

De svaga solstrålarna lyser över Woxnadalens Motorstadion och Sune Larsson tittar ut över området. Under sommaren och hösten har ett bygglag från kommunens arbetsmarknadsprojekt Kompetens & Resurs varit i Viken och bytt ut de gamla brädorna. Bygglaget har bestått av människor som blivit anvisade av Arbetsförmedlingen och därmed fått en chans att jobba med något som ger ett mervärde för andra. Woxnadalens Motorklubb har betalat virket och stöttat med handledning. Bygglaget har bytt ut det gamla staketet med nytt, impregnerat virke.

– ­Det här var en bra möjlighet för oss i klubben att få en attraktivare och säkrare bana. Jag vågar inte tänka på hur många kvällar och helger som vi medlemmar annars skulle lägga ner på upprustningen. Det skulle säkert ta flera år. Vi är verkligen tacksamma för den här möjligheten, säger Sune Larsson.

Senast uppdaterad