Kontakt

Vara förälder i NPF-familjen

Nu anordnas en insats för dig som har en föräldraroll i NPF-familjen (vårdnadshavare som riskerar utmattning). Du erbjuds en föreläsning, en utbildning/psykopedagogisk verkstad, och en samtalsgrupp. Du väljer själv vad du vill vara med på.

Insatsen riktar sig till dig som har ansvar för ett eller flera barn med en diagnostiserad neuropsykiatrisk eller spektumdiagnos och som upplever dig själv i risk för att drabbas av egen psykisk ohälsa. Erfarenheten visar att det finns en ökad risk för utmattning, depressiva symptom, sömnstörningar eller ångest som beror på vardagslivets påfrestningar i NPF-familjer.

Insatsen är ett samverkansprojekt mellan Ovanåkers Anhörigstöd och Psykosociala teamet Edsbyn Din hälsocentral, Region Gävleborg. Gruppledare är anhörigstödssamordnare Nina Larsson samt beteendevetare och samtalsterapeut Katarina Broman.

Du väljer själv om du vill vara med på en föreläsning, utbildning/psykopedagogisk eller samtalsgrupp, eller varför inte alla tre?

Öppen gratis föreläsning

Vi börjar med en föreläsning om att vara förälder i NPF-familjen. Föreläsare är Mona Bårman och Caroline Olofsson från Attention. Arrangör: Studieförbundet Vuxenskolan.

Datum: Onsdag 7 feb 2024
Tid: kl. 17:30-19:30
Plats: Anhörigstödets lokal, Gyllenvägen 26, Edsbyn, stora ingången

Utbildning/psykopedagogisk verkstad - hitta sätt att få ihop livspusslet i just er NPF familj

Tillsammans med andra vårdnadshavare får du handfasta tips och råd för att utveckla en individuell omsorgskompass för din egen återhämtning. Du utvecklar kompassen under fyra gruppmöten och tillämpar den i vardagen i form av hemövningsuppgifter.

Regionens vanliga taxa gäller, frikort gäller.

Datum: 21 feb, 13 mars, 27 mars, 10 april 2024
Tid: kl. 10.00-12.00
Plats: Anhörigstödets lokal, Gyllenvägen 26, Edsbyn, stora ingången

Det finns ett begränsat antal platser till den psykopedagogiska verkstaden, så anmäl intresse för att gå utbildningen genom att skicka e-post till psykosocialaedsbyn@regiongavleborg.se

Efter att du anmält intresse blir du kontaktad med vidare information.

Samtalsgrupp för föräldrar i NPF-familjen om att vara anhörig

Under våren startar Anhörigstöd en samtalsgrupp för dig som har barn med misstänkt eller bekräftad NPF-diagnos.

Tanken med samtalsgrupp bygger på att man vill få stöd och ge stöd till andra, som befinner sig i samma situation. Gruppen träffas nu i vår vid två tillfällen med start 15 maj. Gruppen är kostnadsfri att delta i och naturligtvis fikar vi tillsammans.

Start Datum: 15 maj. sedan träffas vi 5 juni 2024
Tid: kl. kl 17.30 - 19.30.
Plats: Anhörigstödets lokal, Gyllenvägen 26, Edsbyn, stora ingången

Anmälan till anhorigstod@ovanaker.se.

Kontakt

Anhörigsamordnare

Tfn 0271-571 01, måndag-fredag kl. 08.00–16.00
E-post anhorigstod@ovanaker.se

Anhörigstödjare

Tfn 0271-571 05

Besöksadress

Gyllengården
Gyllenvägen 26
828 33 Edsbyn

Senast uppdaterad